Barcelonan legenda Andrés Iniesta uskoo, että viime kesänä Camp Noulle saapuneet Antoine Griezmann ja Frenkie De Jong tulevat ajan kanssa osoittamaan arvonsa katalonialaisseuran riveissä.

Barcelona ja Ajax pääsivät yhteisymmärrykseen De Jongin 75 miljoonan euron suuruisesta siirrosta jo tammikuussa 2019. Kuusi kuukautta myöhemmin De Jong, 22, jätti kotimaansa liittyäkseen Ernesto Valverden miehistöön.

Hollannin maajoukkuemies saapui Barcelonaan suurin odotuksin, mutta hänen debyyttikautensa on jäänyt joidenkin kannattajien mielestä vaisuksi. 22-vuotiasta keskikenttämiestä ollaan peluutettu hyökkäävämmässä roolissa kuin viime kaudella, minkä takia Ivan Rakitic on silloin tällöin noussut hänen tilallensa avaukseen.

Marcan haastattelussa japanilaisseura Vissel Koben riveissä pelaavalta Iniestalta kysyttiin, kumman pelaajan hän mieluummin näkisi Barcelonan avauksessa.

Barcelonan keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong. Kuva: Getty Images

– En tiedä. Vertailut ovat yleensä hyvin ikäviä. Heitä on hankala vertailla keskenään, Iniesta vastasi.

– He ovat todella hyviä pelaajia, ja ainut asia mitä Barcelonan on tehtävä, on pysyttäytyä selkeästi pelityylissään. Sen jälkeen etsiä [pelityyliin sopivan] profiilin pelaajia, kuten nämä jotka joukkueesta jo löytyvät.

– De Jong on vasta saapunut seuraan, hän tarvitsee sen sopeutumisajanjakson.

Griezmann on joutunut De Jongin tavoin suurennuslasin alle siirryttyään kesällä 120 miljoonalla eurolla Barcelonaan Atlético Madridista.

Ranskan maajoukkuemies on onnistunut tekemään 14 maalia ensimmäisessä 37 pelissään Barcelonan paidassa, mutta hänen yhteispelinsä Lionel Messin kanssa ei ole toiminut toivotulla tavalla.

Antoine Griezmann ja Lionel Messi. Kuva: Getty Images

Iniestan mielestä myös Griezmann tarvitsee aikaa päästäkseen parhaimpaan vireeseensä Barcelonan hyökkäyksessä.

– Kyseessä on sama tilanne kuin De Jongin kanssa. Griezmann ja kaikki muutkin uudet pelaajat jotka saapuvat joka vuosi tarvitsevat aikaa.

– Heillä on äärettömän paljon talenttia ja he tulevat varmasti menestymään ja osoittamaan kykynsä tässä joukkueessa, missä ei ole heti helppoa pelata.