Andrés Iniesta oli vuosien ajan Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen kantava voima. Tähteydestä huolimatta elämä ei kuitenkaan ole aina helppoa – tai ehkei varsinkaan tähdille. Iniestakin on nyt puhunut poikkeuksellisen avoimesti masennuksestaan La Sextan Salvados-ohjelmassa.

– Kaikki alkoi triplamestaruuden jälkeen. Maali Chelsean verkkoon, Mestarien liiga, kolme mestaruutta, uskomaton vuosi. Mutta kesällä, ei.

– Aloin kokea oloni huonoksi, mutta en tiennyt, miksi. Aloin kiertää kehää ja koin oloni tyhjäksi. Myös Dani Jarquen (vuonna 2009 menehtynyt Iniestan jalkapalloillut ystävä) kuolema vaikutti asiaan.

– Eräänä iltapäivänä harjoituskaudella olin kotonani ja soitin tohtori Prunalle. Halusin kysyä, mitä tekisin, koska en tiennyt, mitä tulisi tapahtumaan. Sanoin, että tarvitsin apua, koska en löytänyt tilanteesta ulospääsyä.

– Meitä ihmisiä liikuttaa toivo, mutta sellaisessa tilanteessa sinulla ei ole mitään. Mikään ei tunnu miltään. Toivoin vain, että saapuisi jo yö, voisin ottaa pillerin ja levätä, Iniesta myöntää.

– Kun on masentunut, ei ole oma itsensä. Haavoittuvana on vaikeaa hallita elämää.

– Kävin jonkin aikaa psykologilla. Muistan aina, kuinka innokas olin menemään vastaanotolle. Meninkin sinne aina varttitunnin etuajassa, Iniesta muistelee.

 

Iniestan pitkä ja komea maajoukkueura päättyi kesän MM-kisoihin Venäjällä. Uran lopetus jätti Iniestan suuhun katkeran sivumaun, sillä viimeisessä pelissään isäntämaa Venäjää vastaan hän joutui aloittamaan vaihtopenkillä.

[readmore from=Iniesta-Andres]

– Kun Julen Lopetegui lähti maajoukkueesta, siitä ei koitunut urheilullisesti mitään hyvää. Ja se, mikä alkaa huonosti, päättyy yleensä myös huonosti.

– Viimeinen peli oli piste iin päällä. Valmentaja (Fernando Hierro) keskusteli kanssani etukäteen. Ihan sama, juttelimmeko ennen peliä vai sen jälkeen, en silti ymmärtänyt hänen ratkaisuaan, ja sanoin sen hänelle.

– Kunnioitin päätöstä, mutten ollut samaa mieltä. Ihan sama, mitä hän sanoi. Minusta hänellä ei ollut perusteluja. Halusin vain häipyä. Olin raivoissani, voitteko kuvitella.

Lähde: Marca