La Ligassa kauden myöhäisin voittomaali – VAR näytti Sevillalle pitkää nenää kahdesti

© Kuva: Getty Images

La Liga -lauantaissa kaiken huomion vei odotetusti El Clásico (lue raportti), mutta Bernabéun trillerin lämppärinä nähtiin epäilemättä koko viikonlopun dramaattisin ottelu. Sarjajumbo Huesca nappasi vierailtaan Sevillalta täydet kolme sarjapistettä lisäajan 8. minuutilla tekemällään voittomaalilla.

Ezequiel Avila upotti pallon Sevillan verkkoon ajassa 97.28. Maali oli kuluvan La Liga -kauden toiseksi myöhäisin, ja ylivoimaisesti myöhäisin voittomaali.

Illan dramaattisuutta lisää se, että Avilan maalia tarkistettiin videolta paitsion suhteen, mutta maali lopulta hyväksyttiin. Lisäajan toisella minuutilla puolestaan Sevillalta hylättiin maali VAR-tarkistuksen jälkeen. Munir el Haddadin tekemää osumaa tarkasteltiin peräti viiden minuutin ajan ennen maalin hylkäämistä. Tilanteen teki epäselväksi Huescan maalivahdin vaikuttaminen paitsiotilanteeseen. Kaikkiaan lisäaikaa pelattiin ottelussa kymmenen minuuttia.

Moni saattoi tuomita piskuisen Huescan putoajaksi jo kauan aikaa sitten, mutta sarjanousija on äitynyt viime aikoina huimaan vireeseen. Kun ensimmäiseen 11 pisteeseen Huesca tarvitsi 20 ottelua, on viimeiset 11 pistettä kertynyt vain kuudesta pelistä. 22 pistettä onkin La Ligan sarjajumbon paras pistesaldo 26 kierroksen jälkeen kahdeksaan vuoteen. Eroa putoamisviivaan on enää vaivaiset kolme pistettä.

Sevillan kehityskäyrä osoittaa täysin päinvastaiseen suuntaan. Kun Sevilla vietti syyskaudella muutaman kierroksen jopa sarjakärjessä, on se nyt romahtanut jo kuudenneksi, ja europelit ylipäätään alkavat olla uhattuna. Sijoitus voi pudota jo tänään alaspäin.

Kun Sevillan ensimmäiset 13 peliä toivat sille 26 pistettä, toivat viimeiset 13 pistettä kassaan vain 11 pistettä lisää. Ennen lauantaita Sevilla oli hävinnyt putkeen neljä vieraspeliä tekemättä maaliakaan. Nyt tappioputki vieraissa venyi viiteen, mutta maaliton putki sentään katkesi Wissam Ben Yedderin 84. minuutin rankkarimaaliin. Edellisen pisteensä Sevilla sai La Ligan vieraspelissä joulukuussa, ja edellistä vierasvoittoa saadaan hakea aina syyskuulta saakka.

Huescan 2-1 -voitossa avausmaalin teki Juanpi pelin 7. minuutilla. Varoituksia ottelussa nostettiin yhteensä peräti yhdeksän.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää