Ranskan paidassa kesällä maailmanmestaruuden voittanut Lucas Hernández on seurauskollinen mies. 22-vuotias laitapuolustaja on tiukasti sitoutunut Atlético Madridiin, vaikka miestä ovat houkutelleet riveihinsä niin La Liga -jätit Real Madrid ja Barcelona kuin myös Valioliigan suurseurat.

– Olen onnellinen solmiessani jatkosopimuksen elämäni seuran kanssa, Lucas hehkutti kesällä 2017, toiseksi viimeisimmän jatkokontrahdin allekirjoittaessaan.

Tuolloin Lucasin sopimuksen ulosostohinnaksi määriteltiin 55 miljoonaa euroa, mutta sekään ei pitänyt kosiskelijoita loitolla. Tänä kesänä puolustajan sopimusta jatkettiin vielä kahdella vuodella vuoteen 2024, ja ulosostohinta korotettiin 80 miljoonaan.

Lucasin merkitys Diego Simeonen joukkueessa on kasvanut koko ajan, joten loogisesti samalla kohenneltiin miehen ansiotasoa. Siitäkin huolimatta Lucas sai vielä samana kesänä Valioliigasta tarjouksen, joka olisi taannut miehelle kaksinkertaisen palkan.

[readmore from=Hernandez-Lucas]

Marcan mukaan pelaajaa tavoitteli joukkoihinsa muun muassa mestariryhmä Manchester City, mutta massiivisen tarjouksen hänelle teki elokuun ensimmäisellä viikolla Manchester United. Valioliigan siirtoikkuna sulkeutui 9. elokuuta, joten Unitedin tarjous Lucasin tuplapalkasta tuli aivan siirtoikkunan viimeisinä päivinä.

United oli luonnollisesti valmis maksamaan myös vaadittavan 80 miljoonan euron siirtokorvauksen. Lucas harkitsi asiaa muutaman päivän ajan, mutta ilmoitti sitten haluavansa jatkaa edelleen ”elämänsä seurassa”.

Lucas on pelannut Atléticon riveissä vuodesta 2007, eli käytännössä puolet tähänastisesta elämästään.