Espanjalaislehti AS syyllistyy jo lähes maassa makaavan potkimiseen, lytätessään Eden Hazardia. Real Madridin pitkään jahtaama belgialainen ei varsinaisesti ole osoittautunut seurassa ”painonsa arvoiseksi kultaa”.

Hazard kärsii paraikaa jo kymmenennestä erillisestä loukkaantumisestaan sen jälkeen, kun siirtyi Chelseasta Los Blancosiin yli 100 miljoonan euron kaupassa kesällä 2019.

– Tilanne muistuttaa paljon Gareth Balen ja Kakán vastaavia. Sekä walesilainen että brasilialainen saapuivat seuraan jättiläissiirroilla (Bale 101 miljoonaa euroa, Kaká 67 miljoonaa). Kumpikaan heistä ei pystynyt täysin vastaamaan valtaviin odotuksiin, pääasiassa loukkaantumisten vuoksi, AS kirjoittaa.

– Tähän mennessä Hazard on ollut Realille suhteellisesti huonompi hankinta (kuin edellä mainitut).

Lehti laskelmoi 30-vuotiaan häviävän vertailussa ennen muuta pelaamiensa minuuttien osalta. Hän on esiintynyt saapumisensa jälkeen 31:ssä Real Madridin pelaamista 81 ottelusta. Hazard on prosenteiksi muutettuna pelannut vain 29,6 prosenttia mahdollisista minuuteista – ja tämä lukema heikkenee viimeisimmän loukkaantumisen myötä edelleen. Kaksikkoa heikompi Hazard on myös tehomerkintöjä suhteutettaessa. Tähän mennessä maalinteko on onnistunut neljästi, syöttöjä on kasassa seitsemän.

Kaká voitti neljällä Real-kaudellaan kolme pokaalia. Balen lukemat ovatkin sitten eri korkeuksissa – seitsemällä kaudella 16 pyttyä.

AS myöntää kuitenkin toki, että Hazardilla on vielä puolellaan aika – tulevaisuus näyttää miten vertailu lopulta etenee.