Real Madridin laitapuolustaja Achraf Hakimi on nostanut itsensä pelipaikkansa kyvykkäimpien edustajien joukkoon lainapestinsä aikana saksalaisessa Borussia Dortmundissa.

Marokon maajoukkuepakki Hakimin, 21, lainadiili päättyy tulevana kesänä. Hän on pelannut Dortmundissa tämän ja edellisen kauden aikana yhteensä 65 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kymmenen maalia ja syöttänyt 17.

Hakimi on antanut haastatteluissa ymmärtää, että hän haluaa palata Madridiin, mutta painottanut myös, että on nauttinut Saksassa saamastaan säännöllisestä pelaajasta. Dortmundin johtajat ovat julkisesti ilmoittaneet, että he haluaisivat pitää Hakimin seurassa – joko pysyvällä siirrolla tai lainasopimuksella. Lehtitietojen mukaan Hakimilla riittäisi ottajia myös Englannin Valioliigassa ja Italian Serie A:ssa.

Real Madrid haluaa Hakimin ensi kauden joukkueeseensa, mutta seurassa tiedetään, että Dani Carvajal on yhä ehdoton ykkösvaihtoehto Hakimin mieluisimmalle tontille, oikeaksi laitapuolustajaksi. Saman joutui toteamaan myös Álvaro Odriozola, jonka Madrid hankki 1,5 vuotta sitten Real Sociedadista 40 miljoonalla eurolla. Odriozola pelasi kuluvan kauden ensimmäisellä puoliskolla vain reilut 400 minuuttia ja lähti tammikuussa lainalle Bayern Müncheniin loppukauden mittaisella diilillä.

AS kertoo, että Madrid ja Hakimi istuvat neuvottelupöytään tämän kauden jälkeen keskustellaakseen pelaajan tulevaisuudesta. Hänen sopimuksensa Madridissa päättyy ensi kauden jälkeen, joten todennäköisiä vaihtoehtoja on kolme:

1) Päävalmentaja Zinédine Zidane vakuuttaa Hakimille, että marokkolaisella on tärkeä rooli joukkueessa Carvajalista huolimatta.

2) Hakimi allekirjoittaa jatkosopimuksen ja lähtee uudestaan lainalle.

3) Real Madrid myy hänet isolla summalla ja sisällyttää sopimukseen takaisinosto-option.