José María Gutiérrez Hernández ei välttämättä sano kovin monelle futisihmiselle paljonkaan. Nimi ”Guti” sanoo sen sijaan paljon enemmänkin. Ja nyt Guti sai valmentajanpestin, joka parhaassa tapauksessa johtaa miehen ensi kaudeksi La Ligaan.

Segundassa sijalla kaksi, eli suoran nousijan paikalla oleva UD Almería nimitti maanantai-iltana uudeksi valmentajakseen 43-vuotiaan Gutin. Guti seuraa tehtävässään Pedro Emanuelia, joka purki sopimuksessa yhteisymmärryksessä seuran kanssa. Guti vetää ensimmäiset harjoituksensa Almeríassa jo tiistaina.

Almeríassa oltiin Gutin palkkaamisesta selkeästi innoissaan. Seura julkaisi ensin Twitterissä ”teaserin”, jossa taivaalle välähti Batman-henkisesti Gutin vanha pelinumero 14. Varsinaisessa julkistustwiitissä Gutia kuvailtiin Almerían ”omaksi galacticoksi” ja ”uudeksi kuninkaaksi”. Vastaanotto on melkein kuin rock-tähdellä.

UD Almería

@U_D_Almeria
Se ha visto un número 14 sobrevolando el estadio... 👀

UD Almería

@U_D_Almeria
Tenemos a nuestro galáctico ⭐ Desde la sabana llega @Guty14Haz nuestro nuevo rey🦁! #AlmeríaXGuti #14

Guti pelasi lähes koko pelaajauransa Real Madridissa. Hän on Realin oman juniorikoulun kasvatti ja pelasi seuran edustusjoukkueessa vuosina 1995-2010. Guti voitti Realissa muun muassa viidesti La Ligan ja kolmesti Mestarien liigan. Kerran hän voitti La Ligan maalisyöttötilaston. Ainoa kausi Realin ulkopuolella oli uran viimeinen sesonki 2010-2011, jonka Guti vietti turkkilaisessa Besiktasissa.

Myös valmentajauransa Guti aloitti kotiseurassaan, sillä hän luotsasi Real Madridin juniorijoukkueita vuosina 2013-2018. Kaudella 2018-2019 Guti oli Besiktasin kakkosvalmentaja, ja nyt edessä on siis uran ensimmäinen päävalmentajan toimi aikuisten tasolla.

[readmore from=Guti]

Almería pelasi La Ligassa viimeksi kaudella 2014-2015, mutta kuuluu tällä kaudella Segundan suurimpiin nousijasuosikkeihin. Seuran taustat vaurastuivat huomattavasti elokuussa, kun saudiarabialaisesta Turki Al-Sheikhista tuli Almerían uusi omistaja.

Segundan sarjakärki Cadíz on karannut Almeríalta jo kymmenen pisteen päähän, mutta Almería on sarjassa kakkosena, tasapisteissä Fuenlabradan kanssa. 14 ottelun pistesaldo on 24 pistettä.

UD Almería

@U_D_Almeria
🛫 Desde Madrid
🛬 Hasta Casa #AlmeríaXGuti #14 @Guty14Haz