Manchester City petasi itselleen hyvät lähtökohdat taistelussa paikasta Mestarien liigan puolivälieriin, kun se haki Santiago Bernabéulta 2-1 -voiton. Cityn valmentaja Pep Guardiola oli luonnollisesti tulokseen hyvin tyytyväinen, mutta ei pidä otteluparia vielä läheskään taputeltuna.

– En näe paria ratkenneena. Jos jokin joukkue voi kääntää otteluparin edukseen, niin Madrid, Guardiola totesi AS:n mukaan.

– Real teki maalinsa, kun me olimme pelissä paremmin kiinni. Me taas teimme maalimme, kun he pelasivat paremmin. Tässä kilpailussa on ylä- ja alamäkiä. Loimme paljon maalipaikkoja, mutta Thibaut Courtois oli erinomainen. Tulos on erittäin hyvä, sillä teimme kaksi maalia.

Guardiola otti kantaa myös median tuulisuuteen valmentajien ja seurojen esityksiä koskien.

– Saan kehuja, koska voitimme. Niin se on luotu. Jos olisimme hävinneet, minulta tivattaisiin, miksi pelasimme ilman keskushyökkääjää.

– Olemme tyytyväisiä. Meillä oli paljon maalipaikkoja, mutta ei Bernabéulla voi saada 20 maalipaikkaa. Haimme pelistä voittoa. Kun voitamme, kaikki jakavat ruusuja ja kehuvat valmentajaa älykkääksi. Kun häviämme, päinvastoin.

Guardiola muistutti samalla siitä, että Cityn historia europeleissä ei ole erityisen hohdokas.

– Seura voitti vain cup-voittajien cupin vuonna 1970 ja on ollut pari kertaa Mestarien liigan välierissä. Emme ole voittaneet mitään.

– On hyvin tyydyttävää voittaa täällä, koska emme ole tottuneet sellaiseen. Toivottavasti voimme tulevaisuudessa mennä mille tahansa kentälle ja pelata kuten tänään.

Guardiolan nähtiin juttelevan pelin jälkeen erotuomari Daniele Orsaton kanssa. Mistään kritiikistä tai arvostelusta ei ollut kyse.

– Hän kai lopettaa tuomariuransa pian. Hän on erään brescialaisen ystäväni hyvä ystävä, ja kerroin Orsatolle, että juttelin kaverini kanssa äskettäin, Guardiola selvitti.

Cityn voiton salaisuutena oli Guardiolan hyvä etukäteisvalmistautuminen.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Meillä oli Englannissa kymmenen päivän tauko ja katsoin kaikki mahdolliset Madridin ottelut. He aloittivat 4-3-3:lla ja vaihtoivat tauolla 4-4-2:een.

– Annoin myös pelaajilleni paljon tietoja. Fede Valverdea en tuntenut ennen tätä kautta. Jos Real Madrid prässäsi korkealta Camp Noulla, miksi he eivät olisi tehneet niin kotikentälläänkin? Olen aina lähtenyt tavoittelemaan voittoa. Minun velvollisuuteni on kertoa pelaajilleni saamistani tiedoista, Guardiola totesi.