Kun kello 21 potkaistaan liikkeelle tämän jalkapallokauden ensimmäinen el Clásico – ja samalla vuosikymmenen viimeinen – on kyseessä myös Antoine Griezmannin ensimmäinen ottelu Barcelonan paidassa Real Madridia vastaan. Ranskalaishyökkääjä onkin odottanut ottelua suurella innolla.

– Olen erittäin iloinen ja uhkun intoa. Siitä tulee uskomaton ja erittäin tärkeä päivä. Toivon olevani parhaassa vireessäni ja pelaavani huippuottelun, Griezmann totesi el Clásicosta muutama päivä sitten Barcelonan Twitter-tilin haastattelussa.

– Se on ensimmäinen Clásiconi, mutta yritän pysyä rauhallisena ja valmistautua hyvin. Koko maailma puhuu tästä pelistä jo neljä-viisi päivää ennen peliä. Peli on todella tärkeä kannattajille, mutta myös pelaajille.

Barcelona ja Real Madrid ovat ennen ottelua tasapisteissä, ja peliä on syystäkin pidetty erittäin tärkeänä myös mestaruustaistelun kannalta. Antoine Griezmann voitti Atléticossa Eurooppa-liigan ja kesällä 2018 Ranskan maajoukkueessa maailmanmestaruuden. Barcelona taistelee joka kausi La Ligan, Copa del Reyn ja Mestarien liigan voitoista, mutta Griezmannin mukaan pokaalinälkä ei ollut se, mikä häntä Barcelonaan veti.

[readmore from=El-Clasico]

– En lähtenyt Atletista voittaakseni Mestarien liigan tai enemmän mestaruuksia, Griezmann totesi viime viikolla UEFA:n kotisivujen TV-haastattelussa.

– Lähdin Atletista oppiakseni uuden pelitavan ja uuden filosofian. Halusin tutustua toisenlaiseen jalkapalloon ja toiseen joukkueeseen. Myös Atleti voi voittaa La Ligan tai Mestarien liigan minä vuonna tahansa.

Barcelonassa Griezmannilla oli pieniä starttivaikeuksia, mutta hiljalleen tehot ovat olleet kasvussa. Yhdenlaisen oppimisprosessin hän kävi jo läpi siirtyessään Real Sociedadista Atlético Madridiin kesällä 2014.

– Minun pelitapani on yhden kosketuksen peliä, seinäsyöttöjä ja eteenpäin pelaamista. Se on pelini perusta, ja siitä saan kiittää La Realia. Kun siirryin Atlétiin, muutos oli todella raju. En saanut tehdä sitä, mitä La Realissa tein, Griezmann kertoo.

– Takaani kuului aina ääni vaatien enempää ja jotain, mitä en osannut, työntekoa joukkueen eteen. En laskeutunut La Realissa niin alas.

– Kesti joulukuuhun saakka ennen kuin opin oikean puolustustavan ja taktiikan, ja sen ansiosta minusta tuli myös parempi maalintekijä. Säilytän kaiken oppimani ja valjastan sen joukkueen eduksi. Huomasin muuttuneeni toisena Atletin vuotenani. Silloin totesin: ”Tällainen pelaaja haluan olla”. La Realissa ja Atletissa oppimani asiat tekivät minusta maailmanmestarin.

Omaksi yksittäiseksi vahvuudekseen Griezmann nostaa luovuutensa ja mielikuvituksensa.

[readmore from=Griezmann-Antoine]

– En ole kovin hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa tai harhautuksissa. Real Sociedadissa hain aina seinäsyöttöjä tai yhden kosketuksen peliä paikkoja luodakseni. Kun pelaan jalkapalloa, teen mitä mieleeni juolahtaa, enkä mieti paljoakaan, Griezmann jatkaa.

– Jos voin huonosti tai olen surullinen yksityisasioiden takia, sen näkee kentällä.

Lähde: AS