Atlético Madridin ranskalaiskärki Antoine Griezmann on sananmukaisesti juuri nyt uransa huipulla. Griezmann valloitti noin kolmen kuukauden sisällä Atlético Madridin kanssa Eurooppa-liigan ja UEFA:n Super Cupin, sekä Ranskan paidassa maailmanmestaruuden. Silti hän ei mahtunut FIFA:n The Best -palkinnon kolmen pelajaan ehdokaslistalle, monien hämmästykseksi.

– Sille ei voi enää mitään. Se on FIFA:n palkinto ja on sääli, ettei yhtään maailmanmestaria asetettu ehdolle. Pelasimme mahtavat MM-kisat ja koko joukkue ansaitsisi palkinnon: (Kylian) Mbappé, (Raphaël) Varane tai (N’Golo) Kanté, joka pelasi loistavat MM-kisat, vaikkei hänestä paljon puhutakaan, Griezmann kehuu pelitovereitaan AS:n haastattelussa.

– Ballon d’Orilla on kuitenkin enemmän arvoa ja historiaa. Se on yhä mielessäni ja minulla on kolme kuukautta aikaa antaa kaikkeni. Katsotaan sitten, mitä tapahtuu.

Vaikka henkilökohtaisia palkintoja ei olekaan paljon vielä Griezmannille sadellut, on joukkueiden menestysten myötä moni unelma käynyt toteen.

– Haaveeni oli aina voittaa mestaruuksia. Maailmanmestaruudesta unelmoin lapsesta saakka. Elin mukana vuoden -98 maailmanmestaruudessa, ja halusin olla maajoukkuepelaaja ja voittaa MM-kisat, jo 13 vuotta sitten Ranskasta Espanjaan muuttanut Griezmann kertoo.

Griezmann puhui haastattelussa myös roolistaan, sillä maailman parhaita vertailtaessa hän sanoo olevansa eri puusta veistetty kuin Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar ja Mbappé. Atlético-tähden valttina on monipuolisuus.

– Haluan olla mahdollisimman täydellinen pelaaja. En tule tekemään 50 maalia kaudessa, mutta haluan tehdä työtä joukkueen hyväksi.

– Cholo toivoo, etten laskeutuisi kovin alas, mutta joskus joukkue tarvitsee taukoa ja autan alempana. Jos joukkue kaipaa syvyyttä syötön tai liikkeen myötä, yritän antaa sille sen. Kun näen, että kaikki pelikaverini puolustavat, en jää ylös odottamaan, että he tuovat minulle pallon. Valitsen mieluummin auttamisen ja joukkueen edun, Griezmann painottaa.

Griezmann ilmoitti taannoin eräässä haastattelussa tavoitteekseen istua ”samassa pöydässä Messin ja Cristiano Ronaldon kanssa”. Nyt hän uskoo sinne päässeensä.

– Kyllä, uskon niin. Tiedän myös, että sinne tulee muitakin pelaajia. Pöytä on oma mielikuvani, ja nautin sen ääressä istumisesta. Tiedän kuitenkin myös, että pystyn vielä parantamaan.