UEFA tiukkana eurodebytantin kanssa – Granadalle sanktioita kolmesta eri syystä

© Kuva: Getty Images

Seurahistoriansa ensimmäisiä europelejä pelaavan Granadan neitsytmatka on ollut riemukasta seurattavaa. Granada raivasi ensin tiensä lohkovaiheesta jatkoon, ja sen päälle se pudotti jatkosta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella otteluparinsa selkeän suosikin Napolin.

Granada juhli jatkopaikkaansa Eurooppa-liigassa antaumuksella koko joukkueen voimin. UEFA:lla ei riittänyt kuitenkaan juhlinnalle ymmärrystä, vaan Euroopan jalkapalloliiton kurinpitovaliokunta langetti Granadalle sanktioita kolmesta eri syystä. Sakkojen kokonaismäärä on kuitenkin vain vaatimattomat 29 000 euroa, joten ihan vararikkoon Granada ei heti ajaudu.

Sakoista 10 000€ johtuu siitä, että Granada palasi kentälle myöhässä, kun toisen osaottelun toisen puoliajan oli määrä alkaa. Toinen kymppitonni lankesi maksuun koko reissudelegaation juhlittua ottelun jälkeen jatkopaikkaa kentällä. 9 000 euroa sakkoa tuli Granadan ottamista varoituksista. Granada sai kummassakin osaottelussa viisi keltaista korttia, ja niiden johdosta kolme pelaajaa – GermánÁngel Montoro ja Yangel Herrera – on pelikiellossa seuraavalla kierroksella Moldea vastaan.

Lisäksi UEFA antoi kirjallisen varoituksen Granadan valmentaja Diego Martínezille. Sen näkemyksen mukaan Martínezia voidaan pitää osasyyllisenä kaikkiin sanktioon johtaneisiin rikkomuksiin. Seuraavasta rikkomuksesa Martínez voi saada toimitsijakieltoa.

Granada sai jo joulukuussa 2020 UEFA:lta 5 000 euron sakot, kun sen pallopoika liikkui kielletylle alueelle ottelussa Omoniaa vastaan. Jo tuolloin myös Diego Martínezia varoitettiin, koska ottelu alkoi aikataulusta myöhässä.

Toistaiseksi sakot eivät siis ole olleet kovin massiivisia, mutta kaiken järjen mukaan Granada on ajanut itsensä UEFA:n suurennuslasin alle.

Lähde: AS


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille