Sekä Eurooppa-liigassa että La Ligassa hienosti kautensa aloittanut Granada oli sunnuntaina vaikean tilanteen edessä. Granadan joukkueessa oli todettu useita koronavirustartuntoja, ja joukkue joutui matkustamaan vieraspeliin San Sebastiániin hyvin varamiehisellä joukkueella. Granada anoi La Ligalta ottelusiirtoa, mutta lupaa siihen ei myönnetty.

Granada sai kyllä aiemmin kerrotusta poiketen vaihtopenkilleen kahdeksan pelaajaa, mutta yhteensä 19 pelaajan kokoonpanosta vain seitsemän oli virallisesti edustusjoukkueen pelaajia. Kaikki seitsemän olivat myös Granadan avauskokoonpanossa Real Sociedadin vieraana.

Granada otti tauolla vaihtoon Roberto Soldadon ja Kenedyn, joten kentälle jäi enää viisi ykkösjoukkueen miestä. Ongelma syntyi, kun Jorge Molina satutti polveaan noin varttitunti ennen täyttä aikaa. Tuolloin Granadaa tänään valmentanut maalivahtivalmentaja Juan Carlos Fernández päätti ottaa Molinankin vaihtoon.

Kentälle jäi viimeiseksi reiluksi 15-minuuttiseksi vain neljä edustusjoukkueen pelaajaa: Nehuen Peréz, Brice Eteki, Luis Suárez ja Darwin Machís. Se ei sääntöjen mukaan riitä, sillä koronakaudellakin vaaditaan, että kullakin joukkueella on koko ajan oltava kentällä vähintään viisi edustusjoukkueen pelaajaa, jottei otteluita jouduta perumaan.

Koska enemmistö Granadan edustusjoukkueesta oli koronakaranteenissa, oli tilanne jo lähtökohtaisesti erittäin vaikea. Lisäksi tauolla vaihtoon otetut Soldado ja Kenedy eivät olleet 90 minuutin kunnossa. Soldado oli viettänyt lähes kolme viikkoa koronakaranteenissa ja myös Kenedy kärsi vaivoista ennen peliä. Kun Molinokin loukkaantui, meni tilanne mahdottomaksi.

Real Sociedad voitti ottelun maalein 2-0 Nacho Monrealin ja Mikel Oyarzabalin (rankkarista ampumalla) ensimmäisen puoliajan maaleilla. Peli oli täydellistä Real Sociedadin hallintaa, sillä se hallitsi palloa 73-prosenttisesti ja voitti maalintekoyritykset 22-2. Uransa ensimmäistä La Liga -ottelua pelannut 18-vuotias Ángel Jiménez torjui ottelussa seitsemän kertaa ja pysäytti muun muassa Willian Josén rankkarin.

[readmore from=Granada]

Sääntöjen mukaan on mahdollista, että Real Sociedad tuomitaan jälkikäteen voittamaan peli 3-0, maalintekijöiden kuitenkin saadessa pitää tilastoissa maalinsa. Tätä ankarampi rangaistus olisi olosuhteet huomioituna jota kuinkin julmaa. Yleisesti otaksutaan, ettei Real Sociedadkaan asiasta valita, ja ottelun tulos jää sellaisenaan voimaan ilman jälkiseuraamuksia.

Real Sociedad jatkaa voittonsa myötä La Ligan sarjakärjessä ja kuusi maalia tehnyt Mikel Oyarzabal maalitilaston ykkösenä. Granada on sarjassa viidentenä.

Lähde: AS