Valencian kauden ensimmäinen puolikas on sujunut surkeasti. Seura on parhaillaan La Ligassa 17. sijalla. 18. sijalla oleva Elche on pisteen päässä ja pelannut kaksi ottelua Valenciaa vähemmän.

Se ei yllättänyt, sillä joukkue menetti muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta kaikki avainpelaajansa viime kesänä, eikä hankkinut heille ainuttakaan korvaajaa.

Espanjalaismediat uutisoivat myöhään maanantai-iltana siitä, miten Valencian seurajohto harkitsisi antavansa potkut joukkueen päävalmentajalle Javi Gracialle.

Marcan mukaan Valencian omistaja Peter Lim ja puheenjohtaja Anil Murthy keskustelivat Gracian tilanteesta tiistaina. Lim kertoi luottavansa Graciaan ja luotsi jatkaa ainakin toistaiseksi Valencian peräsimessä.

Gracia saapui Valencian päävalmentajaksi viime kesänä. Gracia pettyi pahemman kerran, kun seurajohto ei lupauksistaan huolimatta hankkinut joukkueeseen ainuttakaan vahvistusta.

Gracia anoi eroa lokakuun alussa, mutta Valencia ei suostunut siihen ja vaati luotsilta kolmen miljoonan euron summaa sopimusrikkomuksen vuoksi. Gracia ei maksanut summaa ja jäi seuraan.