Papu Gómez on kuulunut jo vuosien ajan Atalantan ehdottomiin avainpelaajiin.

Argentiinan A-maajoukkueessakin esiintynyt 32-vuotias Gómez on pelannut Atalantassa kuuden vuoden aikana yli 200 ottelussa, joissa on syntynyt 53 maalia ja 61 maalisyöttöä.

Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana ja piilokärkenä tunnettu Gómez kertoi Libres de Humon haastattelussa olleensa aikoinaan hyvin lähellä siirtoa Atléticoon.

Atléticon päävalmentaja Diego Simeone valmensi Gómezia San Lorenzossa ja Cataniassa.

Gómez kertoi illastaneensa Simeonen kanssa Buenos Airesissa kesällä 2013, jolloin Gómez edusti vielä Cataniaa. Lopulta siirto ei mennyt läpi, ja Gómez siirtyikin Atléticon sijasta ukrainalaiseen Metalistiin.

– Olin hyvin lähellä siirtyä Atléticoon. Olimme kummatkin lomalla Buenos Airesissa samaan aikaan ja käväisimme syömässä. Hän sanoi pyytävänsä Atléticon seurajohtoa hankkimaan minut. Ajattelin jo siirron onnistuvan. Olin valmis siirtymään ja puin jo Atléticon paidan ylleni. Cataniaa ei enää ollut olemassa minulle. Kerroin siirrostani jo ystävilleni ja perheelleni. Etsin jo kotia Madridista, Gómez muisteli.

Lopulta siirto ei kuitenkaan onnistunut, sillä Atlético ja Catania eivät päässeet yhteisymmärrykseen siirtosummasta.

– Palasin Cataniaan harjoituskaudelle normaaliin tapaan. Muistan, että silloin Atlético oli hyvin vaikeassa tilanteessa taloudellisesti. Atlético teki Catanialle kuuden miljoonan euron tarjouksen, mutta Catania vaati kymmentä miljoonaa.

– He aloittivat neuvottelut, mutta Catania ei suostunut joustamaan, eivätkä he myyneet minua. Halusin kuolla. Metalist pisti rahat pöytään ja hankki minut. He pelasivat Mestarien liigassa ja siellä oli muitakin argentiinalaisia, mutta Atlético voitti juuri sillä kaudella La Ligan mestaruuden. Eli kaikki meni huonosti. Jouduin Ukrainaan sodan keskelle, enkä voinut edes pestä hampaita vedellä. Se oli hullua.