AS haastatteli Atlético-legenda Diego Godínia.

Godín kertoi muun muassa sen, miksi päätti lähteä Atléticosta kesällä 2019. Lue uruguaylaistopparin mietteet täältä.

Godín kertoi seuraavansa edelleen Atléticoa hyvin aktiivisesti. Godín uskoo Atléticon voittavan La Ligan mestaruuden.

– Katson aina kaikki Atléticon ottelut. Atlético pelasi loistavan syyskauden, kun taas Barcelona ja Real Madrid eivät olleet tasaisia. Atlético oli tasainen ja luotettava joukkue. Silti Barcelona ja Real Madrid ovat pienentäneet piste-eroa ja tiedämme, millaisia joukkueita he ovat. He taistelevat mestaruudesta loppuun asti.

Godínin mielestä nykyisessä Atléticossa on samanlaisia piirteitä kuin keväällä 2014 mestaruuden voittaneessa Atléticossa.

– Atléticolla on erilaisia pelityylejä ja etenkin heillä on maalintekoon kykeneviä pelaajia. He eivät tarvitse useaa maalipaikkaa. Tässä Atléticossa on jotain samaa kuin siinä, joka voitti mestaruuden keväällä 2014. Silloin loimme yhden maalipaikan, teimme maalin ja vastustaja ei kyennyt tekemään meitä vastaan maalia.

Luis Suárez on tehnyt Atléticon paidassa 19 maalia La Ligassa. Godín ei yllättynyt ystävänsä loistavasta kaudesta.

– Odotin tällaista kautta. Olen aina tiennyt, että Suárezin ja Edinson Cavanin kaltaiset pelaajat sopivat täydellisesti Atléticoon. Suárezin viime kauden loppu Barcelonassa oli vaikea ja oli helppo nähdä, miten hän ei ollut täydessä kunnossa syksyllä. Nyt hän on nopea, räjähtävä ja kykenee aiheuttamaan jatkuvasti vaikeuksia puolustajille. Boksin lähellä hän on aina vaarallinen. Hän pelaa loistavaa kautta.