Espanjaa koettelivat viime viikolla poikkeuksellisen talviset olosuhteet. Pyreneiden vuoristossa rikottiin maan pakkasennätys ja lunta tuli huolella eri puolille maata, etenkin Madridin alueella.

Lauantailta jouduttiin perumaan lumentulon vuoksi ottelu Atlético Madrid-Athletic Bilbao, mutta saman illan Osasuna-Real Madrid pelattiin, vaikka Madrid oli ottelusiirtoa anonutkin. Myös Getafe on anonut La Ligalta, että maanantai-illan Elche-Getafe peruttaisiin. Toistaiseksi La Liga ei ole kuitenkaan pyynnölle korvaansa lotkauttanut, vaan tekee kaikkensa, jotta ottelu pystyttäisiin pelaamaan.

AS kertoo, että liigaorganisaatio lähetti sunnuntai-iltana henkilöautoja – Uber-takseja – hakemaan Getafen pelaajat, valmentajat, huoltajat, tiedottajat ja muun henkilökunnan kodeistaan Madridin lentokentälle Barajasille. Pelaajat vietiin yöksi lentokentän viereiseen hotelliin.

Tavoite on, että joukkue pääsisi lentämään maanantaiaamuna kello 12.30 Suomen aikaa Alicanteen. La Liga halusi välttää mahdollisuuden, että Getafe voisi väittää, etteivät pelaajat pääse pelipaikkakunnalle säästä johtuen, ja puuttui siksi itse peliin.

Varasuunnitelmakin La Ligalla on, mikäli Madridin kentältä yksityiskoneella lentäminen ei onnistu maanantaiaamunakaan. Tässä tapauksessa La Ligan järjestämät autokyydit vievät pelaajat lentokentältä juna-asemalle, jotta joukkue voisi matkustaa korkean nopeuden AVE-junalla Alicanteen.

Pelaajillekin järjestely osoittautui haastavaksi. Uruguaylaispuolustaja Mathis Olivera latasi someen videeon, jossa Erick Cabaco ja Francesco Portillo työntävät näille tilattua autoa, jotta se pääsisi lumesta liikkeelle.

Carrusel Deportivo

@carrusel

Carrusel Deportivo

@carrusel
😳 ESTUPOR ENTRE LOS JUGADORES DEL GETAFE

🗣️ Esperaban algún tipo de coche 4x4 para poder conducir por el hielo y la nieve... pero han llegado Ubers

🤦🏽Además han necesitado la ayuda de los propios jugadores para circular

🎙️ Informa @josedpalacio

Carrusel Deportivo

@carrusel
🚨 COCHES DE LA LIGA VAN A RECOGER A JUGADORES DEL GETAFE

👉🏽 Los jugadores azulones están en sus domicilios esperando que vayan a recogerlos

👉🏽 Les llevarán esta noche a un hotel cercano a Barajas para salir mañana a jugar contra el Elche

🎙️ Informa @josedpalacio
📽️ LOS JUGADORES DEL GETAFE, EMPUJANDO LOS COCHES ENVIADOS POR LA LIGA

👉🏽 Los coches, utilitarios normales, no están preparados para la nieve y el hielo y no podían acceder a los domicilios

🗣️ Jugadores como Cabaco y Portillo, empujando los coches

Getafen valmistautuminen peliin on ollut kaikin puolin puutteellista. Joukkue ei ole voinut harjoitella kolmeen päivään, eikä se ole nimennyt virallista kokoonpanoaan otteluun. Pienistä tärskyistä kärsineiden pelaajien terveydentilaa ei ole päästy tutkimaan, ja niinpä hekin matkustavat varmuuden vuoksi Elcheen – jos siis sääolot sen sallivat.

Getafe on vahvistunut siirtoikkunassa Real Madridista lainatulla Takefusa Kubolla ja Barcelonasta lainatulla Carles Aleñalla. Aleñan uskotaan olevan valmis avauskokoonpanoon, mutta Kubon debyyttiä joukkueessa vaarantaa se, ettei hän ole voinut harjoitella joukkueen kanssa vielä kertaakaan Filomena-matalapaineesta johtuen.

Lähde: AS