Getafella kulkee. Torstaina Madridin alueen pikkuseura lunasti lippunsa Eurooppa-liigan pudotuspeleihin kaatamalla venäläisen Krasnodarin 3-0, ja tänään hurja meno sai jatkoa 2-0 -voitolla Real Valladolidista.

Getafe on äitynyt kerrassaan huimaan vireeseen, sillä se on voittanut nyt viisi peliä putkeen (kaikissa kilpailuissa), päästämättä näissä otteluissa maalin maalia. Edellisen tappionsa Espanjan kentillä Getafe koki 27. lokakuuta, kun Sevilla oli kotonaan parempi maalein 2-0. Viimeksi se pystyi vastaavaan putkeen vuonna 2002, pelatessaan tuolloin kolmannella sarjatasolla.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Getafe ha ganado sus 5 últimos partidos sin recibir goles (global de 11-0):
0-1 Trabzonspor
4-0 Levante
0-1 Éibar
3-0 Krasnodar
2-0 Valladolid

El Getafe no enlazaba 5 victorias sin recibir goles desde abril de 2002 (militaba en Segunda B).

Getafe on noussut vankan pistejahdin ansiosta La Ligassa jo neljänneksi, eli kiinni paikkaan ensi kauden europeleissä. Se sivuaa jo nyt seurahistoriansa syyskauden piste-ennätystä Espanjan pääsarjassa. Saavutus on upea, sillä Getafelle määritelty palkkakatto on vasta sarjan 12. suurin. Muun muassa Getafen takana sarjassa oleva Atlético Madrid saa maksaa pelaajilleen yli kuusi kertaa enemmän palkkaa.

Getafen yksi viime aikojen kuumimmista pelaajista on ollut 32-vuotias Ángel Rodríguez, joka on tehnyt kolme maalia viimeisissä neljässä pelissä. Tänään Ángel teki kauden kahdeksannen sarjamaalinsa nousten La Ligan maalitilastossa jaetulle neljännelle sijalle, edellään vain Lionel Messi, Karim Benzema ja Luis Suárez. Ángel on tehnyt kuusi kahdeksasta maalistaan tämän päivän tapaan aloitettuaan ottelun vaihtopenkillä.

Jos kulkee Getafella upeasti, niin täysin toiseen suuntaan osoittaa Real Valladolidin kuntokäyrä. Valladolid on voittanut kilpailullisen ottelun viimeksi 3. marraskuuta, eikä ole tehnyt sen jälkeen pelaamissaan viidessä pelissä ainuttakaan maalia. Näistä peleistä saldona on kaksi 0-0 -tasapeliä ja kolme tappiota. Viimeksi Valladolid on ollut näin pitkään maaleitta 10,5 vuotta sitten.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Valladolid no ha marcado en los 5 últimos partidos:
3-0 Alavés
0-1 Sevilla
0-0 Celta
0-0 Real Sociedad
2-0 Getafe

El Valladolid no enlazaba 5 partidos sin marcar desde abril de 2009.