Getafen kausi oli sensaatio. Piskuinen madridilaisseura sijoittui La Ligassa peräti viidenneksi. Kyseessä on Getafen seurahistorian paras sijoitus.

La Liga neljänneksi pienimmällä budjetilla operoinut Getafe joutui taloudellisten syiden vuoksi keksimään vahvuuksia muualta. Muut seurat hankkivat pelaajia, mutta Getafe ymmärsi yhden ehdottoman tärkeän asian, joka pelasi suuressa roolissa seuran menestyksessä.

Nimittäin loukkaantumisten ennaltaehkäisyn. Getafella oli päättyneellä kaudella ennätyksellisen vähän loukkaantumisia. Atléticolla oli peräti 51 loukkaantumista, joka on melkein kuusi kertaa enemmän kuin Getafella. Getafella oli vähiten lihasvammoja kaikista La Ligan seuroista.

Getafe käytti läpi kauden El Mundon mukaan Israelissa kehitettyä teknologiaa, joka osasi estää lihasvammojen syntymisen. Kyseessä on Israelin salaisen palvelun Mossadin toimintatapoihin perustuva teknologia. Data-analyysiin perustuva teknologia varoittaa ihmistä lähenevästä lihasvammasta. Sama teknologia on ollut käytännössä myös Israelin sotilailla.

Getafe oli ensimmäinen eurooppalainen joukkue, joka otti Zone7 -nimellä liikkuvan teknologian käyttöönsä.

– Se on tapa, joka tulee muuttamaan ammattilaisurheilun täysin, Getafen fysiikkavalmentaja Javier Vidal kertoi El Mundolle.

Getafe kokeili teknologiaa viime kaudella.

– Viime kaudella kokeilimme sitä. Tällä kaudella olemme saaneet siitä kaikki irti ja tämä on alkanut kantaa hedelmää paremmin kuin osasimme odottaa, Vidal totesi.

Pienillä resursseilla operoiva Getafe oli ison päätöksen edessä ennen päättyneen kauden alkua. Ostaako teknologia lopullisesti käyttöösi? Getafe päätti hankkia sen saatuaan suostuteltua seurapresidentti Ángel Torresin. Hinta oli sellainen, jonka Getafe kykeni maksamaan ja tulokset ovat olleet hurjia.