Suuryllättäjä Mestarien liigaan? Monet tulokset puoltavat Getafen sensaatiota

© Kuva: Getty Images

Piskuinen Getafe on yhä edelleen tiukasti kiinni paikassa Mestarien liigan lohkovaiheeseen, kun La Ligaa on pelaamatta seitsemän kierrosta. Monet viikonlopun keskeiset tulokset puoltavat Mestarien liiga -hymnin rantautumista ensimmäisen kerran reilut 17 000 katsojaa vetävälle Coliseum Alfonso Pérezille, mutta taistelu jatkuu yhä tiukkana.

Tärkeintä oli tietysti Getafen oma voitto sunnuntai-iltapäivänä. Vierasjoukkue Athletic Bilbao hallitsi ottelun avausjaksolla, mutta vaihdossa aloittaneen Ángel Rodríguezin maali – ottelun ainoa sellainen – toi Getafelle tärkeät kolme pistettä. Ángelin maali syntyi pelin 78. minuutilla.

Getafe on nyt sarjan neljäntenä 50 pisteellään. Apuja taisteluun Mestarien liiga -paikasta se sai häntäpään Rayo Vallecanolta ja keskikastin Leganésilta.

Rayo Vallecano yllätti kotikentällään vahvassa vireessä olleen Valencian ja nappasi kolme pistettä maalein 2-0. Valencialle tappio oli vasta vuoden toinen, ja se katkaisi joukkueen ennätyspitkän 17 ottelua kestäneen tappiottoman putken. Valencian kapteeni Dani Parejo missasi 0-0 -tilanteessa rankkarin. Rayolta puolestaan maalasivat Raul de Tomas ja Mario Suárez.

Sunnuntaina oli toisen madridilaisen Leganésin vuoro auttaa Getafea. Madridin alueen pienempien seurojen solidaarisuus siis toimii. Niin ikään Mestarien liigan paikasta tappeleva Alavés oli pitkään kiinni voitossa Jonathan Callerin varsin kyseenalaisesta rankkarista tekemällä 1-0 -maalilla. Leganés kuitenkin nousi lisäajalla tasoihin Jonathan Silvan golazolla, ja nipisti siten Alavésilta kaksi sarjapistettä.

Ainoastaan Sevillan vierasvoitto Real Valladolidin kotistadionilla loi synkkiä pilviä Getafen UCL-haaveiden ylle. Helpolla ei Sevillankaan voitto tullut, sillä Valladolid piti sitä tasatilanteessa aina 84. minuutille saakka. Sitten iski Roque Mesa voittomaalin, ja lisäajalla Munir El Haddadi kaunisteli vielä loppunumeroiksi 0-2.

31 sarjakierroksen jälkeen Sevilla vaanii Getafea nyt pisteen päässä viidentenä 49 pisteellään. Valencialla pisteitä on 46 ja Alavésilla 45.

Getafe ei ole vielä koskaan osallistunut Mestarien liigaan edes karsintavaiheessa. Eurooppa-liigassa ja sen edeltäjässä UEFA Cupissa se on nähty kahdesti: ensimmäisen kerran kaudella 2007-2008, jolloin se putosi vasta Bayern Müncheniä vastaan puolivälierissä, ja viimeksi kaudella 2010-2011, jolloin taival tyssäsi lohkovaiheeseen.

Espanjan muut edustajat ensi kauden Mestarien liigassa ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä vanhat tutut Barcelona, Atlético Madrid ja Real Madrid. Näistä Barcelona on paikkansa jo varmistanutkin.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää