Raúl Garcían Athletic eteni Copan finaaliin kukistettuaan välierissä värikkäiden vaiheiden jälkeen Granadan.

Athletic kohtaa Copan finaalissa paikallisvastustajansa Real Sociedadin.

Vielä ei ole kuitenkaan tiedossa, milloin finaali pelataan. Alunperin se oli määrä pelata 18. huhtikuuta Sevillassa La Cartujalla. Finaali pelataan todennäköisesti edelleenkin samaisella stadionilla, mutta ajankohta on auki.

Raúl García on kuulunut jo usean vuoden ajan Athleticin ehdottomiin avainpelaajiin.

33-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja siirtyi Atléticosta Athleticiin elokuussa 2015, ja nyt pamplonalaisella olisi mahdollisuus voittaa ensimmäinen pokaali Athleticissa. Atléticossa niitä tuli lukuisia, mutta menestys on vältellyt Athleticia jo pitkän aikaa niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

Rulo ei halua kuitenkaan halua edes ajatella Copan finaalia tällä hetkellä. Espanjassa koronavirustilanne on karannut pahasti käsistä ja maassa on jo tuhansia kuolleita ihmisiä.

– Elämme päivä kerrallaan ja tällä hetkellä kaikista huolestuttavinta on terveystilanne. Toivottavasti tilanne paranee pian. Sen jälkeen voimme ajatella muita asioita.

– Luonnollisesti olemme innoissamme finaalista ja siitä, että kannattajakuntamme voi nauttia siitä, mutta tällä hetkellä olisi egoistista edes ajatella koko ottelua. Siitä tai La Ligan jatkumisesta ei ole soveliasta puhua, koska ihmiset elävät todella vaikeita aikoja ja heitä on kunnioitettava. Se ei olisi reilua, Espanjan A-maajoukkueessakin aikoinaan esiintynyt García totesi medioille kodistaan käsin.

Espanjassa ihmiset ovat karanteenissa kodeissaan ja ulkona liikkuminen ilman pätevää syytä on rangaistava teko. Pelaajat joutuvat siten harjoittelemaan kodeissaan.

– Meillä on loistava valmennusryhmä ja saamme seuralta hyviä rutiineja, joita seuraamme. On luonnollista, että on vaikeaa pitää samanlaista fysiikkaa ja kuntoa yllä, kun et pääse pelaamaan, mutta olen hyvin tiukka itseni kanssa. Aamulla syön aamupalan perheeni kanssa. Se on jotain uutta, koska kauden aikana syömme aamulla aina harjoituskeskuksessa. Aamupalan jälkeen minulla on selvät sävelet siitä, mitä on syytä tehdä.