Celta Vigo tiedottaa kotisivuillaan hankkineensa joukkueeseensa vasemman laitapuolustajan Javi Galánin. Viime kauden putoajajoukkue Huescasta saapuva Galán allekirjoitti Celta Vigon kanssa viisivuotisen, kesään 2026 ulottuvan sopimuksen.

26-vuotias Galán pelasi Huescassa kaksi ja puoli kautta, joista puolitoista La Ligassa ja yhden Segundassa. Sitä ennen hän oli edustanut Córdobaa.

Erityisesti viime kaudella Galán nousi Huescan ehdottomaksi luottopelaajaksi. Hän pelasi yhtä vaille kaikissa kauden sarjapeleissä ollen kentällä vain viisi minuuttia vähemmän kuin Huescan kauden peliaikakuningas. Galánin tilastoihin kirjattiin yksi maali ja kaksi maalisyöttöä. Galánin vahvuuksina pidetään yksi yhtä vastaan -pelaamista ja tarkkoja keskityksiä. Hän pelaa useimmiten vasempana laitapuolustajana, mutta voi pelata myös ylempänä.

Galán on Celta Vigon tulevan kauden kolmas uusi hankinta. Aiemmin joukkueeseen ovat liittyneet Benficasta 4 miljoonalla eurolla ostettu laitahyökkääjä Franco Cervi sekä lainasopimuksella joukkueeseen liittynyt 34-vuotias chileläismaalivahti Matías Dituro.