Espanjan jalkapalloliitto on tutkinut jo pidemmän aikaa kahden ylimmän sarjatasonsa ottelumanipulaatiovyyhtiä poliisin kanssa. Nyt tutkinnat ovat laajentumassa myös Italiaan, Marca uutisoi.

LUE LISÄÄ: Operaatio Oikos: Tämä Espanjaa ravistelevasta ottelumanipulaatiovyyhdistä tiedetään

Espanjalaislehti on päässyt käsiksi nauhoitteisiin, joiden mukaan eläkkeelle jäänyt jalkapalloilija Carlos Aranda ja hänen uskottu välittäjänsä Mattia Mariotti ovat keskustelleet esimerkiksi siitä, mitä pelaajille voitaisiin tarjota tiettyjen tulosten tai maalimäärien saamisesta.

Arandan autossa nauhoitetussa keskustelussa nousi esille myös Lazio-hyökkääjä Ciro Immobile, joka vierailee säännöllisesti Mariottin ystävän pyörittämässä laittomassa uhkapelitalossa.

Serie A:sta pudonnut Froscinone on kuitenkin isommissa ongelmissa nauhoitusten perusteella.

– Immobile Laziosta uhkapelaa hänen kanssaan myös, hän on hänen asiakkaansa, se hyökkääjä, italialaismies kertoi Arandalle.

– Tapaan torstaina Frosinonen joukkueen. Minun pitkähiuksinen ystäväni ajaa minut sinne. Hän sai nalkkiin sen taustahenkilön… mikä hänen nimensä oli? Se joka on aina joukkueensa luona ja hyvin läheinen pelaajiensa kanssa. Ymmärrätkö? Hän käy aina illallisella pelaajiensa kanssa.

– Menen syömään heidän kanssaan. Otan asian puheeksi ja katson, haluavatko he tehdä sen.

Nauhoituksen lopussa Mariotti ja Aranda puhuvat Andalusian ja Rooman välisistä rahasiirroista, sekä matkalaukussa kuljetetusta 90 000 eurosta.