Barcelonan laitapuolustaja Junior Firpo lupaa parantaa suorituksiaan.

Espanjan paidassa alle 21-vuotiaiden EM-kultaa voittanut Firpo, 23, siirtyi Barcelonaan viime kesänä Real Betisistä, mutta hän on esiintynyt alle odotusten, ja siirtohuhut ovat jo lähteneet käyntiin. Hän on pelannut debyyttikaudellaan Barçassa 17 ottelussa vajaat 1200 minuuttia.

Firpo sanoi haastattelussa Barcelonan verkkosivuilla, että loukkaantumishuolet ovat vaikeuttaneet hänen integroitumistaan uuteen seuraan.

– Tämä ei ole ollut helppoa minulle. Minulle sattui pieni loukkaantuminen juuri, kun olin parhaassa vireessäni.

– Haluan aina olla positiivinen. Tulin uuteen kaupunkiin ja uuteen seuraan, joka on täynnä mahtavia pelaajia. Olen sopeutumisvaiheessa. Haluaisin kovasti palata harjoituksiin ja pelata.

– Haluan osoittaa, millainen pelaaja oikeasti olen ja todistaa, että ette ole vielä nähneet sitä pelaajaa, joka tänne hankittiin.

Firpolle Barcelonan alkuvuoden valmentajavaihdos oli mieleinen. Erneston Valverden korvasi Quique Setién, joka valmensi Firpoa jo Real Betisissä.

– Minun suhteeni häneen on hyvä. Hän oli ensimmäinen huippuvalmentaja, joka luotti minuun ja nosti minut Betisin edustusjoukkueeseen.

– Kohtalo toi meidät yhteen Barcelonassa. Hän on yhä se sama ihminen, mutta tilanne on nyt eri.