Päätös lähteä Barcelonasta ja siirtyä Real Madridiin ei ollut Luis Figolle helppo.

Portugalilaislaiturin kyseenalainen siirto aiheutti aikanaan suuren kohun, mutta nyt hän on antanut lyhyen perustelun sille, miksi hän päätti vaihtaa Camp Noulta Santiago Bernabéulle.

Figo oli pelannut viisi vuotta Barcelonassa, jonka jälkeen hän siirtyi kesällä 2000 Realin riveihin. Hän pelasi sielläkin viiden vuoden ajan, jonka jälkeen matka jatkui italialaisseura Internazionaleen.

– Se oli tärkeä, mutta hankala päätös, Figo kertoi faneilleen Instagram Livessä.

– Jätin kaupungin, joka oli antanut minulle paljon, ja missä minun oli hyvä olla. Mutta sitten kun sinusta alkaa tuntumaan siltä, ettet sinä saa tunnustusta kaikesta siitä mitä teet, ja sinulle saapuu tarjous toisesta seurasta, otat sen harkintaan.

[readmore from=Figo-Luis]

Figo pelasi uransa aikana useiden huippupelaajien kanssa. Real Madrid -legenda Raul Gonzalez teki portugalilaisikoniin kuitenkin kaikista suurimman vaikutuksen.

– Raul on voittaja. Hänen mentaliteettinsa ansiosta hän voitti niin paljon uransa aikana. Hän tiesi aina mitä tehdä ja miten liikkua kentällä.

Ronaldolla on nopeutta ja voimaa, mutta on hankala nimetä Raulin parhaita puolia, hänellä oli hieman kaikkea, hän teki aina maalin ja ratkaisi pelin.

Lähde: Marca