Atlético Madrid lujitti asemiaan La Ligan sarjakärjessä, kun se toipui pienestä notkahduksestaan ja voitti Villarrealin vieraissa maalein 2-0 (lue raportti). Pelin toisen maalin viimeisteli vihaisella ja päättäväisellä laukauksellaan João Félix, joka seurasi ensimmäisen puoliajan vaihtopelaajana katsomosta.

21-vuotias portugalilainen oli tehnyt edellisissä 13 La Liga -ottelussaan vain yhden maalin, ja saadut peliminuutit olivat hieman vähentyneet viime aikoina. João Félixiä oli arvosteltu muun muassa vaisun Chelsea-pelin jälkeen Mestarien liigassa.

Nyt maalilaukauksessa näkyi asenne ja halu näyttää epäilijöille. Sitä João Félix vain korosti, kun hän pani tuuletuksessaan sormen pystyasennossa suunsa eteen ja hyssytteli Atléticon vaihtopenkin suuntaan. AS:n mukaan João Félixin huulilta saattoi mahdollisesti olla luettavissa sanat ”Calla la puta boca caralho”, eli vapaasti suomennettuna jotain ”hemmetti, nyt se hiton turpa tukkoon.”

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

@KieranCFC88
JOAO FELIX GOAL. MAKE THE APOLOGY AS LOUD AS THE DISRESPECT

AS arvelee eleen olleen suunnattu brasilialaiselle laitapuolustajalle Renan Lodille. Sen se päättelee siitä, että Lodi latasi Instagram-tililleen pelin jälkeen kuvan João Félixin eleestä ja kirjoitti viestiksi: ”Älä suutu. Sinä teit, mitä sanoit. Olemme yhdessä, veli”. João Félix itsekin jakoi pelikaverinsa stoorin omalla tilillään.

Atléticon valmentaja Diego Simeone ei näyttänyt pahastuvan João Félixin provosoivasta tuuletuksesta, vaan nosti sitä vastoin suorastaan riemastuneena kätensä ilmaan. Myös pelinjälkeisissä kommenteissaan ”Cholo” oli pelaajalle myötämielinen.

– Rakastan kapinoivia pelaajia, joilla on ylpeyttä ja jotka haluavat muuttaa tilanteita. João Félix ei ollut tehnyt maalia pitkään aikaan. Joukkue tarvitsee häntä ja hän tarvitsee joukkuetta. Minä haluan aina pelaaia, jotka kapinoivat ja joilla on ylpeyttä, Simeone sanoi lehdistölle AS:n mukaan.

Siihen Simeone ei ottanut kantaa, kelle João Félix eleensä osoitti.

– Kysykää Joãolta, kun puhutte hänen kanssaan. Minäkin voin kysyä sitä häneltä treeneissä, ja sitten osaan vastata teille.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Atlético Madridin seuraava haaste on erittäin mielenkiintoinen, sillä tulevana sunnuntaina on edessä odotettu derby ja sarjan kärkiottelu Real Madridia vastaan. Kyseessä on mestaruuskamppailunkin kannalta erittäin, erittäin iso matsi.

– Tulemme otteluun energisinä, toiveikkaina ja halukkaina parantamaan. Nyt meidän täytyy kerätä voimamme, Simeone kommentoi tulevaa.