Atlético hankki João Félixin Benficasta kesällä 2019. Atlético maksoi Félixistä peräti 127 miljoonan euron siirtosumman.

Félixin ensimmäinen kausi Atléticossa oli varsin epäonnistunut. Nuorukainen kärsi useista loukkaantumisista ja debyyttikausi meni totutellessa Diego Simeonen toimintatapoihin.

Félixin toinen kausi on ollut ensimmäistä parempi. Alkukausi oli häikäisevä, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Félix on menettänyt kauden mittaan avauskokoonpanon paikkansa, mutta on saanut viime aikoina jälleen enemmän vastuuta.

Madridilaismedia on ollut hyvin kriittinen tälläkin kaudella Félixin suhteen.

Atlético-legenda Diego Forlán käväisi portugalilaislehti Recordin haastattelussa ja kertoi mielipiteensä Félixistä.

– Luonnollisesti kaikki odottivat Félixin pelanneen paremman viime kauden, koska hänestä maksettiin niin paljon rahaa, mutta kyseessä on nuori pelaaja ja häntä on kohdeltava tarkoin. Hän on jo osoittanut taitonsa tällä kaudella. Joãolla on ollut omat huippuhetkensä. Hän on tehnyt tärkeitä maaleja maalisyöttöjen lisäksi.

– Félix on huippupelaaja. Pitää paikkansa, että hän on edelleen nuori, mutta kyseessä on hyvin taitava yksilö ja hän pelaa hyvää kautta. Ajan kanssa hän sopeutuu Atléticoon. Félixillä on edessään hyvin valoisa tulevaisuus.