Diego Simeone osoitti tukensa João Félixille, vaikka hän ottikin hyökkääjän jälleen kerran vaihtoon Atlético Madridin 3-0-voitossa Real Mallorcaa vastaan viime perjantaina.

20-vuotias Félix otettiin toisen puoliajan alkuvaiheessa pois kentältä, kun Álvaro Moratan kaksi maalia ja Koken viimeinen niitti johdattivat Atléticon selvään voittoon Wanda Metropolitanolla.

126 miljoonalla euroa maksanut Félix on otettu vaihtoon 17 kertaa hänen 21 aloittamastaan ottelusta tämän kauden La Ligassa. Yhteensä sarjaotteluita on kertynyt vyölle 26 kappaletta, ja vain neljässä niistä (15%) hän on saanut pelata täydet 90 minuuttia.

Simeone on saanut jonkin verran kritiikkiä Félixin näyttöpaikkojen rajoittamisesta, eikä hänen uskota luottavan portugalilaisnuorukaiseen täysin. Mallorca-ottelun jälkeen argentiinalaisluotsi kuitenkin avasi tilannetta uudelleen ja osoitti tukensa joukkueen huippulupaukselle.

João Félix hävisi viisi kaksinkamppailua Mallorcaa vastaan. Kuva: Getty Images

– Me olemme hyvin luottavaisia hänen laadukkuuteensa, taitoihinsa ja pelitapaansa. Kentällä me vain tarvitsemme häneltä jatkuvuutta, hän kertoi lehdistölle AS:n mukaan.

Simeone kuitenkin muistuttaa, ettei Félixin tarpeita voi nostaa joukkueen tavoitteiden yläpuolelle.

– Me keskitymme joukkuen ja seuran tavoitteisiin, emme ainoastaan yksilöiden. Yksilöllisyyden edistämisen sijaan me haluamme parantaa kollektiivia. Jos me pysähtyisimme keskittymään yksilöihin, se olisi vaarallista, Simeone jatkoi.

[readmore from=Atletico-Madrid]

– João aloitti hyvin Osasunaa vastaan, hänellä oli hyviä otteluita. [Mallorcaa vastaan] hän ei ollut niin hyvin mukana pelissä. Hän ymmärsi, että joukkue tarvitsi toisenlaisia piirteitä, kuten Vitolon, joka teki töitä sen eteen mitä joukkue tarvitsi.

Félixin debyyttikausi Atléticossa on ollut hankala. Portugalin maajoukkuemies on pelannut yhteensä 34 ottelua kaikissa seurakilpailuissa ja tehnyt niissä kahdeksan maalia kolmen maalisyötön lisäksi.

Atlético Madrid palaa pelikentille tiistaina, kun se kohtaa Celta Vigon vieraissa.