Tässä on La Ligan syyskauden viisi suurinta yllättäjää – vähemmälle huomiolle jääneitä huippuja mukana

© Kuva: Getty Images

Laliiga.com listasi joulun kunniaksi juuri päättyneen syyskauden kunniaksi La Ligan viisi suurinta yllättäjää.

Mukaan mahtuvat muun muassa muutama hienoa jälkeä tehnyt kärki ja huippuesityksiä ottelusta toiseen esittänyt tuore La Liga -maalivahti.

Borja Iglesias, Espanyol

Espanyol maksoi Iglesiasista jopa kymmenen miljoonaa euroa kesällä Celtalle. Kookas kärki oli tehnyt viime kaudella Segundassa Zaragozalle peräti 22 täysosumaa, mutta 25-vuotiaalla hyökkääjällä ei ollut allaan ainuttakaan pääsarjapeliä uransa aikana.

Se herätti luonnollisesti pelkoa Espanyolin kannattajissa. Olihan Iglesiasin korvattava itse Gerard Moreno, joka oli tehnyt melkein puolet Espanyolin maaleista yksinään viimeisen kahden kauden aikana. Iglesias sai kuitenkin heti alusta saakka Rubilta luottamusta ja on onnistunut täyttämään loistavasti Gerardin jättämät saappaat.

Iglesias on osoittanut pärjäävänsä mahtavasti La Ligassa. Iglesias on vahva vääntäjä, joka kykenee tekemään maaleja molemmilla jaloilla ja etenkin päällään. Kyseessä on kenties koko syyskauden suurin yllättäjä. 17 sarjaottelussa on syntynyt komeat kahdeksan maalia ja espanjalaismedioiden mukaan Iglesias kolkuttelee jo Espanjan A-maajoukkueenkin ovia.

Tomas Vaclik, Sevilla

Sevillan maalivahtiosasto koki suuria muutoksia kesän aikana.

Sergio Rico lähti Fulhamiin ja David Soria Getafeen. Tilalle saapui Baselista varsin tuntematon Vaclik.

Tshekkiläinen karisti kuitenkin ennakko-odotukset välittömästi niskastaan torjumalla Sevillan Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Sevilla saa kiittää lohkopaikastaan pitkälti Vaclikia, sillä vahti piti seuraa pystyssä loppukesällä karsintojen loppuvaiheessa.

Yksi kesän parhaita hankintoja. Vaclik on osoittanut, ettei tarvinnut ollenkaan sopeutumisaikaa siirryttyään Espanjaan. Kuva: Getty

Vaclik on osoittanut myös tasonsa sarjapeleissä syyskauden aikana. 29-vuotias Vitkovicen kasvatti huokuu itseluottamusta ja on torjunut syksyn aikana tukun pisteitä Sevillalle. Pablo Machínin hyökkäysvoittoinen pelitapa on aiheuttanut Sevillalle pienoisia ongelmia puolustuksessaan, mutta Vaclik on ollut mies paikallaan ja auttanut loistavasti Sevillaa taistelemaan sarjan kärkipaikasta.

Roger Martí, Levante

Levanten syyskausi on ollut huima.

Levanten lento on jatkunut viime kauden toisesta puolikkaasta aina syyskauden loppuun saakka. On huomionarvoista, miten Paco Lópezin saapumisen jälkeen Levante on ollut pisteillä mitattuna yksi La Ligan parhaista seuroista.

Valencialaisseura saa kiittää komeasta alkukaudestaan myös hyökkääjäänsä Martía. 27-vuotias hyökkääjä on tehnyt jo komeat kahdeksan maalia syyskauden aikana ja taistelee La Ligan maalipörssin kärkipaikoista. Mukaan mahtuu muun muassa voittomaali Real Madridin verkkoon Bernabéulla.

Martí ei luonnollisesti ole Levanten hyökkäyspään ainoa täsmäase, mutta kärjestä on kehkeytynyt todellinen pelote Levanten hyökkäyksen keskellä. Sellaista Levantella ei ole ollut vuosikausiin.

Djené, Getafe

Djené oli viime kaudellakin Getafen suurimpia yksittäisiä avainpelaajia. Fyysinen toppari on pitänyt tasonsa tälläkin kaudella ja on elintärkeä osa Getafen kivikovaa puolustusta.

Monet eivät välttämättä pidä sen erityisemmin Djenén aggressiivisesta pelityylistä, mutta se sopii suorastaan loistavasti Getafen pelitapaan. Getafen päävalmentaja José Bordalás osaa ottaa kaiken irti Djenéstä ja toppari on tällä hetkellä yksi La Ligan parhaista toppareista – ja samalla kenties kaikista aliarvostetuin.

Djené on aiemminkin tottunut pysäyttämään kovia pelaajia. Togolainen on tällä hetkellä La Ligan johtavia fyysisiä toppareita. Kuva: Getty

26-vuotias togolaistoppari on osoittanut uskollisuutensa Getafelle hylättyään kesällä tarjouksia Valioliigasta. Getafe on noussut Bordalásin alaisuudessa seuraksi, joka taistelee europaikoista, mutta Djenén seurasiirto suurempiin ympyröihin ei yllättäisi ensi kesänä.

Giovani Lo Celso, Betis

Lo Celso saapui Betisiin elokuussa lainalle PSG:stä. Argentiinalainen tiedettiin potentiaaliseksi laatupelaajaksi ennen lainasiirtoaan, mutta syyskausi on yllättänyt kaikki. Keskikenttäpelaaja on ollut La Ligan parhaimmistoa pelipaikallaan.

Jatkuvasti oikeassa paikassa kentällä oleva Lo Celso tunnetaan teknisesti taitavana pelaajana ja hän pääsee oikeuksiinsa Quique Setiénin hyökkäävässä pelitavassa. Äärimmäisen nopea Lo Celso ei myöskään kalpene puolustamisessa. Argentiinalainen tippuu tunnollisesti alaspäin puolustamaan muodossa, kun vastustaja lähtee vastahyökkäyksiin.

Monikäyttöinen pallotaituri, josta tulee olemaan Betisille ja koko La Ligalle valtavasti iloa tulevaisuudessakin.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää