Barcelona julkaisi keskiviikkona Ansu Fatin kesään 2027 kestävän jatkosopimuksen.

Fati, Barcelonan urheilutoimenjohtaja Mateu Alemany ja puheenjohtaja Joan Laporta pitivät lehdistötilaisuuden torstaina Camp Noulla.

Alemany on hyvin onnellinen päästyään neuvottelijana yhteisymmärrykseen Fatin ja Pedrin jatkosopimuksista. Barcelona tiedotti Pedrin jatkosopimuksesta viime viikolla.

– Meillä oli koko kesän ajan suuri haaste pudottaa palkkakulujamme ja siten mahduttaa joukkue FFP:n (Final Fair Play) mukaisiin raameihin. Siinä onnistuttuamme meillä oli vielä kaksi selvää prioriteettia, jotka olivat Fatin ja Pedrin jatkosopimukset. He ovat nyt jo tähtiä ja heitä pidetään Euroopan parhaimpina alle 20-vuotiaina pelaajina. Pedri osoitti sen EM-lopputurnauksessa ja hän on ehdolla Golden Boy -palkinnon voittajaksi.

Katalonialaismedioiden mukaan Pedrin ja Fatin edellisissä sopimuksissa oli pykälät, jotka Barcelona olisi voinut yksimielisesti aktivoida ja siten pidentää kaksikon sopimuksia muutamalla vuodella. Nuorukaisten agenttien mukaan kyseiset pykälät olivat kuitenkin laittomia, sillä Pedri ja Fati olivat allekirjoittaneet edelliset sopimukset alaikäisinä.

– Ne olivat täysin turhia, koska Pedri ja Fati tekivät ne sopimukset alaikäisinä. Miten olisimme voineet löytää korvaajat heille, jos kummatkin olisivat lähteneet ilmaiseksi. Muille seuroille Pedri ja Fati olivat siten siirtomarkkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia, Alemany muistutti.

Laporta kiitteli Fatia ja hänen perhettään.

– Haluan antaa painoarvoa sille, että hänen perheensä halusi Fatin jäävän Barcelonaan. Fati jäi tänne tienaamaan puolet vähemmän kuin olisi saanut muualta. Meillä oli häneen ja Pedriin optiot, jotka paljastuivatkin täysin turhiksi. Jatkamme palkkakulujen pienentämistä, mutta Fatin ja Pedrin jatkosopimukset ovat meille elintärkeitä uutisia.