17-vuotias Ansu Fati on jälleen kaikkien huulilla. Espanjan maajoukkueen ohi Guinea-Bissaun valinnut Fati teki viime viikolla kahteen otteeseen Espanjan maajoukkuehistoriaa. Torstaina Fatista tuli nuorin Espanjan avauskokoonpanossa pelannut pelaaja ja sunnuntaina hän teki maaottelumaalin kaikkien aikojen nuorimpana espanjalaisena pelaajana.

Fatin maali oli komea, ja hieno näyte itseluottamuksesta. Hän harhautti puolustajan ja laukoi rangaistusalueen takaa pallon kauniisti takanurkkaan. Jo maaliaan ennen Barcelonan superlupaus oli loistanut, sillä hän hankki murtautumisellaan 1-0 -maaliin johtaneen rankkarin, ja yritti hienoa saksipotkua. Espanja voitti pelin lopulta 4-0 (lue Fatin ennätyksistä lisää täältä).

Squawka

@Squawka
Ansu Fati had more shots (6) and completed more take-ons (2) than any other player for Spain against Ukraine.

He also won a penalty and became Spain's youngest ever goalscorer.

Squawka

@Squawka
✓ Youngest goalscorer in Barcelona's history
✓ Youngest goalscorer in #UCL history
✓ Youngest player to score 2+ goals in a LaLiga game
✓ Youngest player to score and assist in a LaLiga game
✓ Youngest goalscorer in the Spain national team

Ansu Fati; history maker.

Espanja johtaa kahden ottelukierroksen jälkeen Nations Leaguen lohkoaan neljällä pisteellä. Maajoukkueen päävalmentaja Luis Enrique oli pelin jälkeen nuoren Ansu Fatin otteista haltioissaan.

– Peli alkoi kääntyä meille Ansun haaston ja Sergio Ramosin rankkarimaalin jälkeen, mutta sen jälkeen olimme erinomaisia. Kaikkein ylpein olen siitä tunnollisuudesta ja panoksesta, mitä kaikki pelaajat esittivät viikon aikana. Palkinto siitä on lohkon ykköspaikka, Luis Enrique totesi AS:n mukaan.

– Ansu Fati on erittäin iloinen, ja hänellä on siihen syynsä. Hän on vasta 17-vuotias ja kypsyy vielä, mutta se, että hän uskaltaa tehdä toisessa maaottelussaan kaiken tuon…

– Fati tekee nöyrästi töitä. Hän on harjoitellut todella korkealla temmolla ja olen iloinen, että hän menee kotiin näin onnellisena.

– 17-vuotiaana menestys voisi nousta helposti hattuun, mutta hän on rauhallinen ja nöyrä poika, jolla on jalat maassa. Tiedän, mihin Ansu Fati pystyy, mutten muista nähneeni toista hänen ikäistään poikaa, joka tekee tuollaisen haaston aivan pelin alussa. Meidän täytyy ymmärtää, että Ansu Fati tulee pelaamaan tulevaisuudessa jonkun huononkin pelin, mutta tuollainen itseluottamus tuossa iässä ei ole normaalia, Luis Enrique hehkutti.