Ansu Fati pääsi viimeiseksi noin kymmeneksi minuutiksi kentälle, kun Barcelona kohtasi Real Madridin El Clásicossa keskiviikkoiltana.

Se ei ollut ihan mikä tahansa sisääntulo. Harvemmin tämän ikäinen pelaaja päästetään El Clásicossa irti.

Fatilla oli eilen ikää 17 vuotta ja 48 päivää. Hänestä tuli nuorin Clásicossa esiintynyt sitten toisen maailmansodan. Toisin sanoen Fati ylsi saavutukseen, johon Lionel Messikään ei aikoinaan yltänyt. Messi oli ensimmäisessä pelaamassaan Clásicossa itse asiassa huomattavasti vanhempi: 18 vuotta ja vajaa viisi kuukautta.

Messi oli penkillä jo lähes päivälleen vuotta aiemmin pelatussa Clásicossa, mutta tuolloin Frank Rijkaard ei vaihtanut argentiinalaista kentälle. Vaikka Messi olisi tuolloin kentälle päässyt, hän olisi silti ollut vanhempi kuin Fati nyt.

Palataan Fatin saavutukseen. Hänestä tuli siis nuorin Clásicon pelannut pelaaja sitten toisen maailmansodan. Entäpä kaikkien aikojen listalla? Tilastoihin erikoistunut Mister Chip -tili Twitterissä tietää kertoa, että Fati on kaikkien aikojen kuudenneksi nuorin Clásicossa pelannut. Fatin edelle kiilaavat Albéniz, Petit, Bayo, Martínez ja Giralt.

Tästä joukosta Albeniz on kaikkien aikojen nuorin Clásico-pelaaja. Hänellä oli debyytin aikaan ikää vain 16 vuotta ja 132 päivää. Albéniz muuten teki ennätyksen historian ensimmäisessä Clásicossa. Hän pelasi Barcelonassa vain vuodet 1901-02 ja siirtyi sitten Real Madridiin – historian ensimmäisenä pelaajana silläkin saralla.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Debutantes más jóvenes en la historia de los clásicos:

👉 Albeniz (FCB) en 1902 con 16-132
👉 Petit (RMA) en 1916 con 16-170
👉 Bayo (FCB) en 1936 con 16-196
👉 Martínez (FCB) en 1941 con 16-278
👉 Giralt (RMA) en 1902 con 16-317
👉 ANSU FATI (FCB) en 2019 con 17-048

Fati varasti keskiviikkoillan ottelussa nämä otsikot, mutta myös Realin paidassa nähtiin nuori debytantti. Rodrygollakin on ikää vasta 18 vuotta. Tämä oli ensimmäinen kerta peräti 117 vuoteen, kun Clásicossa debytoi kaksi alle 19-vuotiasta pelaajaa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - Un jugador del Madrid (Rodrygo) y otro del Barcelona (Ansu Fati) han debutado en un mismo clásico con menos de 19 años. No se veía algo así desde hacía... 117 años!!! (Albéniz por el Barça y Neyra, los Giralt y Celada por el Real Madrid, el 13 de mayo de 1902).

LUE MYÖS: Katso lähikuva El Clásicon pääpuheenaiheesta – tällainen viesti palloilla haluttiin välittää

LUE MYÖS: Sergio Ramos loukkaantui El Clásicossa – pelasi silti loppuun

LUE MYÖS: Ihmettelitkö miksei Sergio Busquets pelannut El Clásicossa? Ernesto Valverde paljasti syyn

LUE MYÖS: Real Madrid raivoissaan tuomaripelistä – ”Helkkari että on hämmentävää”

LUE MYÖS: Näkökulma: El Clásicossa nyhjättiin looginen tasapeli – Zinédine Zidane pysäytti Lionel Messin

LUE MYÖS: El Clásicossa vain lyhyt mielenilmaus – stadionin ulkopuolella loukkaantuneita ja pidätyksiä