Espanjan jalkapalloliitto on lyönyt uuden vaihteen silmään saadakseen FC Barcelonan Ansu Fatin käyttöönsä, kirjoittaa espanjalaislehti Marca. Lehden tietojen mukaan Fati saattaa saada Espanjan kansalaisuuden hyvin pian.

Espanjan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Robert Moreno kertoi tuoreeltaan, että maan jalkapalloliitto hakee Fatille edustusoikeutta Espanjan maajoukkueeseen. Tällä hetkellä 16-vuotias superjuniori voisi edustaa joko Guinea-Bissauta tai Portugalia.

Fati on aloittanut La Liga -kauden erinomaisen hyvin, sillä hän on onnistunut kolmessa pääsarjaottelussa kahdesti maalinteossa. Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde on hehkuttanut Fatia poikkeukselliseksi pelaajaksi.

Fati on Barcelonan junioriakatemia La Masian kasvatti. Marca kertoo, että Espanjan jalkapalloliiton tavoitteena on saada Fati mukaan alle 17-vuotiaiden MM-kisoihin Brasiliaan loka-marraskuussa.

Marcan mukaan Fati on jo itse päättänyt haluavansa edustaa maajoukkuetasolla Espanjaa. Jos nuori lupaus saa edustusoikeuden Espanjan maajoukkueeseen ja pääsee mukaan syksyn juniorikisoihin, tarkoittaa se samalla sitä, että Barcelona menettää teinisensaationsa noin kuukaudeksi.