Piskuinen Rayo Vallecano teki yhden La Ligan kauden kohutuimmista hankinnoista, kun se värväsi joukkueeseensa kokeneen kolumbialaishyökkääjän Falcaon. Vaikka etenkin Atlético Madridissa ja AS Monacossa komeita maalimääriä mättäneellä ”El Tigrellä” on ikää jo 35 vuotta, on hän osoittanut nopeasti olevansa edelleen erittäin kova luu La Liga -tasolle.

Falcao pelasi sunnuntaina kolmannen ottelunsa Rayo Vallecanon paidassa, ja teki kolmannen maalinsa. Kuten Squawka kirjoittaakin, ”Tiikeri karjuu jälleen”.

Falcaon kliinisestä viimeistelytaidosta tekee entistäkin vakuuttavamman se, että kolme maalia ovat syntyneet vain viidellä laukauksella. Yhden kudeista blokkasi puolustaja, ja yhden laukauksen paluupallosta oma pelikaveri teki maalin. Kolme Falcaon laukausta on päätynyt verkkoon.

▪️Athletic, min.90+6: GOL⚽️
▪️Cádiz, min.9: GOL⚽️ de un compañero tras rechazo del portero.
▪️Cádiz, min.44: GOL⚽️

Kahdessa ensimmäisessä pelissään Falcao pelasi vain yhteensä 35 minuuttia, mutta sunnuntaina Cádizia vastaan hän oli ensi kerran avauskokoonpanossa, ja vietti kentällä 64 minuuttia. Falcaon 2-0-maali jäi pelin voittomaaliksi, sillä Rayo Vallecano kaatoi Cádizin maalein 3-1.

Madridilaisseura on voittanut kaikki kolme peliään, joissa Falcao on pelannut. Sen pistesaldo näyttää seitsemän pelin jälkeen 13 pistettä, joten tuoreimman voittonsa myötä Rayo Vallecano kipusi sarjassa viidenneksi ohi FC Barcelonan.

Kaikkiaan Falcao on tehnyt 71 pelaamassaan La Liga -ottelussa huimat 55 maalia. Tämän kauden maalitahti maali keskimäärin 32 minuutin välein on sarjan ylivoimaisesti paras vähintään kaksi maalia tehneiden joukosta. Jos vain yhden maalin tehneet luetaan mukaan, on tilaston kärjessä yhdeksän minuuttia ainoaan maaliinsa tarvinnut Barcelonan Ansu Fati.