Yksi La Ligan kesän yllättävimmistä siirroista oli kenties armoitetun ja arvostetun kolumbialaiskärjen Radamel Falcaon liittyminen sarjanousija Rayo Vallecanon vahvuuteen. 35-vuotias Falcao purki sopimuksensa turkkilaisen Galatasarayn kanssa ja allekirjoitti madridilaisseuran kanssa yksivuotisen kontrahdin.

Lempinimellä ”El Tigre” tunnettu Falcao on pelannut uransa aikana muun muassa Portossa, Manchester Unitedissa, Atlético Madridissa ja AS Monacossa. Turkin Superliigassa hän teki kahden viime kauden aikana yhteensä 19 maalia.

Kaikkiaan Falcao on yltänyt kaksinumeroisiin maalilukemiin seitsemällä eri kaudella ja on tehtaillut ammattilaisurallaan eri seurajoukkueissa peräti 295 maalia. 91 A-maaottelun saldo on 35 osumaa. Hän on paitsi Kolumbian maajoukkueen niin myös Eurooppa-liigan kautta aikain paras maalintekijä. Eurooppa-liigan maalikuninkuuden Falcao on voittanut kahdesti, ja myös loppuotteluissa hän on tehnyt kolme maalia.

Vaikka Falcao on jo uransa ehtoopuolella, kuuluu hän yhä Kolumbian maajoukkueeeen. Hyökkääjä pelasi jo kahdessa Kolumbian syyskuun MM-karsintaottelussa ja valmistautuu paraikaa kolmanteen, Chileä vastaan pelattavaan otteluun. Hän kommentoikin Kolumbian Barranquillasta käsin sitä, miten päätyi valitsemaan uudeksi seurakseen Rayo Vallecanon.

– Tämä on uusi tilaisuus urallani ja olen hyvin iloinen, että liityin siihen seuraan. Rayo Vallecanossa minuun luotetaan täysin, ja siellä voin antaa parhaan itsestäni ja olla osa todella hyvähenkistä joukkuetta.

[readmore from=Falcao-Radamel]

– Tunnen Rayossa useita pelaajia. He ovat kertoneet minulle siitä, millainen pukukoppi ja joukkueen valmennusjohto on. Olen hyvin ylpeä siitä, että saan olla osa sitä seuraa ja palata hyvin tuntemaani liigaan, joka on erittäin kilpailukykyinen ja sallii minun varmasti jatkaa kehittymistäni, Falcao muotoili.

Falcao pelasi Atlético Madridissa kaudet 2011-2013 ja 2012-2013, joten hän palaa nyt La Ligaan kahdeksan vuoden poissaolon jälkeen. Atléticossa Falcao mätti hurjat 70 maalia 91 ottelussa. Maaleista 52 syntyi La Ligassa ja 13 europeleissä.

Lähde: AS