Glen Kamaran Rangers selvitti keskiviikkona ensimmäisenä joukkueena tiensä Eurooppa-liigan neljännesvälieriin. Loput 15 jatkajaa selvitetään torstai-iltana.

Kilpailussa mukana olevat kolme espanjalaisseuraa ovat hyvin erilaisissa lähtökohdissa avausosien jälkeen. Espanyolilla on edessään lähes mahdoton tehtävä, mutta Getafen ja etenkin Sevillan saumoja voi pitää hyvinä.

Ensimmäisenä estradille astelee La Ligan sarjajumbo Espanyol. Vierasjoukkue Wolves saapui kuitenkin Barcelonaan täynnä optimismia, sillä valioliigaseura voitti avausosan kotonaan peräti 4-0.

Espanyol on kyllä tehnyt tällä kaudella kertaalleen nyt vaadittavat vähintään neljä maalia, kun se voitti marraskuussa Ludogorets Razgradin peräti 6-0. Tuolloin bulgarialaisvieraat joutuivat kuitenkin vajaalle jo 12. minuutilla ja pelasivat kahden miehen vajaalla noin tunnin.

Wolves on pitänyt nollan omissa neljässä ottelussa putkeen (Manchester United, Leicester, Espanyol ja Norwich), ja tehnyt vähintään kolme maalia viimeisissä kolmessa Eurooppa-liigan pelissään. Suosikin asemasta ei ole siis minkäänlaista epäselvyyttä, ja todennäköisempää onkin, että Wolves vain kasvattaa voittomarginaaliaan Katalonian-vierailullaan. Espanyolille voitto voisi silti olla tärkeä moraalibuusti loppukautta ajatellen.

Espanjalaisittain kaikkein suurin mielenkiinto kohdistunee Amsterdamiin, jossa Mestarien liigan viime kevään semifinalisti Ajax saa vieraakseen La Liga -kauden yllättäjän Getafen. Getafe voitti avausosan 2-0, joten se on pieni suosikki jatkamaan parista.

Molempien joukkueiden kenraaliharjoitus oli kehno, sillä Ajax taipui sunnuntaina Erediviessä Heraclesille 0-1, ja Sevilla kaatoi Getafen vieraskentällä peräti 3-0. Tappio oli Getafen kauden suurin, yhdessä tammikuun alussa Real Madridille samoin numeroin kärsityn tappion kanssa.

Nuo ottelut ovatkin ainoat kaksi kertaa, jolloin hyvin puolustavan Getafen verkkoon on tehty tällä kaudella kolme maalia – kummallakin kerralla Getafen kotikentällä. Jos José Bordalasin miehistö onnistuisi tekemään Amsterdamissa vierasmaalin, olisi jatkopaikka jo todella lähellä.

Ajaxin miehistöstä sivussa ovat ainakin Quincy Promes, Nicolas Tagliafico ja Joel Veltman. Getafella ei vahvistettuja poissaoloja ole.

Getafen kannattajia on tiettävästi matkustanut Hollantiin noin 2 500. Kyseessä on seuran uusi europeliennätys.

Jatkopaikkaa tavoittelee myös Eurooppa-liigassa menestymään tottunut Sevilla. Sevilla pelasi avausosassa 1-1 -tasapelin romanialaista CFR Clujta vastaan, ja on siten selvä suosikki jatkamaan. Cluj ei ole vielä koskaan edennyt merkittävissä eurokilpailuissa 16 parhaan joukkoon, ja sen loukkaantumistilanne on paljon Sevillaa heikompi. Olisi suuri yllätys, jollei Julen Lopeteguin miehistö jatkopaikkaa kotikentällään juhlisi.

Espanjalaisseurojen ottelut torstaina:

19.55. Espanyol-Wolves
22.00 Ajax-Getafe
22.00 Sevilla-CFR Cluj

Kaikkia 15 ottelua voi seurata C Moren kanavilta.