Espanyolin raivattua torstai-iltana tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, varmistui, että Espanja sai ”torstailiigaan” täyden kolmikon joukkueita. Suoraan lohkovaiheeseen pääsivät viime kauden vitonen Sevilla ja kuudes Getafe.

Nyt joukkueet ovat saaneet tietää myös lohkovaiheen vastustajansa. Jos oli arpa Mestarien liigassa espanjalaisille melko vaativa, oli Eurooppa-liigan osalta tilanne täysin päinvastainen. Jokaisella kävi arvonnassa hyvä tuuri.

Eurooppa-liigan usein voittanut Sevilla päätyi A-lohkoon. Vastaansa se saa kyproslaisen Apoelin, azerbaidzhanilaisen FK Karabakhin ja luxemburgilaisen Dudelangen. Onnetar todella hymyili Sevillalle, joka on lohkossaan päivänselvä suursuosikki.

Pitkästä aikaa europelejä pelaava Getafe kohtaa lohkossaan sveitsiläisen Baselin, venäläisen Krasnodarin ja turkkilaisen Trabzonsporin. Espanyolin vastustajia ovat TsSKA Moskova, bulgarialainen Ludogorets ja unkarilainen Ferencvaros. Etenkin Espanyol voi olla lohkoonsa tyytyväinen, mutta Basel ja Krasnodar asettanevat Getafen pitävällä puolustukselle omat haasteensa.

Eurooppa-liigan lohkovaiheen pelipäivät ovat seuraavat:

19.9.
3.10.
24.10.
7.11.
28.11.
12.12.