Valencia voitti Villarrealin Cerámicalla Eurooppa-liigan puolivälierien avausosassa maalein 3-1.

Valencia sai otteluun loistavan lähdön. Santiago Cáseres kaatoi boksissa Gonçalo Guedesin ja pallo vietiin pilkulle. Andrés Fernández torjui Dani Parejon yrityksen, mutta Guedes iski vastapallosta Valencian johtoon.

Villarreal onnistui kuin onnistuikin kampeamaan itsensä tasoihin – niin ikään rangaistuspotkusta. Ezequiel Garay rikkoi Vicente Iborraa boksissa ja tuomari vei toistamiseen pelivälineen 11 metriin. Viikonloppuna rangaistuspotkussa epäonnistunut Santi Cazorla iski pilkulta isäntien tasoitusosuman.

Niin Villarrealilla kuin Valenciallakin oli paikkansa toisella jaksolla. Fernández ja Valencian maalia vartioinut Neto pitivät tilanteen kuitenkin tasoissa ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta lisäajalla. Daniel Wass laukoi Valencian voittomaalin José Gayán syötöstä lisäajan ensimmäisellä sekunnilla.

Lisäajan kolmannella minuutilla Denis Cheryshev antoi loistavan syötön Guedesille, joka pääsi iskemään vieraiden kolmannen osuman juuri ennen ottelun päättymistä.

Toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Mestallalla.