La Liga -seurat rahapotin ja arvontakorin perässä – jatkaako Eurooppa-liigassa peräti neljä espanjalaista?

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan alkulohkossaan kolmanneksi sijoittunut Valencia jatkaa varmuudella pelejään Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Valencian keskiviikkoinen voitto Manchester Unitedista merkitsi myös sitä, että se pääsi maanantain pudotuspeliarvonnassa sijoitettujen koriin.

Valencian ohella pudotuspeleihin jatkaa varmuudella myös Real Betis, joka johtaa omaa F-lohkoaan. Betis vierailee tänä iltana Luxemburgissa piskuisen Dudelangen vieraana. Paikan päälle pikkupakkaseen matkustaa ilmeisesti noin 600 sevillalaisfania.

Betisin luotsi Quique Sétien aikoo tiettävästi lepuuttaa lukuisia avainpelaajiaan, joten saa nähdä, kostautuuko peluutus. Vaikka Dudelange onkin lohkossaan yhä nollakerholainen, on se pitänyt etenkin kotikentällään ahtaalla niin AC Milania kuin Olympiakostakin.

Betisille lohkovoitto merkitsisi niin ikään pääsyä sijoitettujen koriin. Lisäksi lohkovoittajia palkitaan miljoonalla eurolla – tuplasummalla kakkosiin nähden. Yksittäisen otteluvoiton arvo puolestaan on 570 000 euroa, joten voitto Luxemburgissa rikastuttaisi Betisin kassaa suoraan 1,07 miljoonalla. Lohkovoittonsa Betis varmistaa tosin myös, jos AC Milan ei nujerra vieraissa Olympiakosta.

Kahdella muulla espanjalaisseuralla – Villarrealilla ja Sevillalla – panokset ovat vielä kovemmat, sillä niiden paikka jatkopeleissä ei ole vielä varma.

Villarrealin uusi, maanantaina tehtäväänsä nimitetty Luis García on välittömästi kovassa paikassa, kun heti ensimmäisessä ottelussa pelataan europelien jatkumisesta. Villarreal kohtaa kotikentällään Spartak Moskovan, ja varmistaa tasapelillä jatkopaikan. Lohkovoitto varmistuisi vain voitolla. Tappiokin riittäisi Keltaiselle Sukellusveneelle jatkoon, mikäli Rapid Wien ja Rangers pelaisivat omassa ottelussaan tasapelin.

Sevilla on omassa lohkossaan toisena, ja nousee lohkovoittajaksi, mikäli se kaataa päätösottelussaan kotikentällä Krasnodarin 1-0, 2-1 tai yli kahdella maalilla – tai todennäköisesti millä tahansa voitolla, jos myös Standard Liége päätyy kaksikon kanssa tasapisteisiin. Voitto riittää Sevillalle käytännössä varmasti jatkoon, ja samoin tasapeli tai tappio, ellei Standard Liége saa turkkilaisen Akhisarsporin kotikentältä sitä enempää pisteitä.

Espanjalaisseuroilla on siis hyvin pullat uunissa, mutta parhaansa saavat Villarreal ja Sevilla yhä tehdä, sillä varmoja niiden jatkopaikat eivät missään tapauksessa vielä ole.

Espanjalaisseurat Eurooppa-liigassa torstaina:

19.55 Sevilla-Krasnodar
19.55 Villarreal-Spartak Moskova
22.00 Dudelange-Real Betis

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää