Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin on hämmästellyt The Daily Telegraphin haastattelussa Euroopan Superliigan ”kapinalliskolmikko” Real Madridin, Barcelonan ja Juventuksen toimintaa. Ceferin kertoo, että kyseinen trio ei ole suostunut irtaantumaan Superliiga-hankkeesta, mutta vaatii samaan aikaan pääsyä UEFA:n Mestarien liigaan.

– Kenellä on vähänkään maalaisjärkeä, ei tule yrittämään sitä (Superliigaa) uudestaan. Elin 48 stressaavaa tuntia, mutta onneksi se meni niin, Ceferin totesi.

– Suurin osa maailman välinpitämättömistä ymmärtää, että Superliiga on ohi. Se oli yksi oudoimmista näkemistäni asioista.

Sitten slovenialainen ihmettelee erikseen Real Madridin, Barcelonan ja Juventuksen toimintaa.

– He julkaisivat lehdistötiedotteen sanoakseen, että ”Superliiga on edelleen olemassa”. Ja sitten kaksi päivää myöhemmin he lähettävät anomuksen pelatakseen Mestarien liigassa. Missä he sitten haluavat pelata?

Liittopomon mukaan kyseinen karkuritio on uhannut sekä UEFA:a että Superliigan jättäneitä yhdeksää seuraa (Chelsea, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Arsenal, Liverpool, Atlético Madrid, Internazionale ja AC Milan) oikeustoimilla.

– Nyt he uhkailevat meitä kirjeitse oikeustoimilla. Heillä täytyy olla liikaa rahaa tehdäkseen niin. Jos asia on niin, heidän pitäisi sijoittaa ne naisten ja nuorten jalkapalloiluun.

– Luulen, että he uhkailevat myös muita yhdeksää seuraa, sen jälkeen, kun he ovat sanoneet, että jalkapallo kuolisi ilman Superliigaa. Silkkaa hulluutta. Minä olen saanut uhkaavia kirjeitä. En ole lukenut niitä, mutta olen kuullut niistä lakiosastoltamme.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

– Puhun 244 ECA:n (Euroopan seurajoukkueiden yhdistys) seuran puolesta, en vain maailman suosituimpien seurojen. He uhkailevat kaikkia ja toistavat kantaansa: ”Teemme kaikille hyväntekeväisyyttä”. Mutta kuka haluaa hyväntekeväisyttä?

Vielä on epäselvää, millaisia sanktioita UEFA Real Madridille, Barcelonalle ja Juventukselle langettaa. Spekulaatioissa on ollut esillä myös europeleistä sulkeminen määräajaksi. La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas ilmoitti viime viikolla UEFA:n kansainvälisessä etämediatilaisuudessa, jossa laliiga.comin Heikki Kuparinen oli paikalla, ettei La Liga aio puolustaa Real Madridia ja Barcelonaa, mikäli UEFA päättää sulkea ne ulos Mestarien liigasta.

Lähde: AS