Espanyol pelasi Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Segundassa viimeksi keväällä 1994. Nyt 26 vuoden tauon jälkeen Espanyol matkaa takaisin toiselle sarjaportaalle.

Espanyolin putoaminen sinetöityi lopullisesti, kun se hävisi paikallispelissä Barcelonalle keskiviikkona maalilla.

Yhtäjaksoisesti 26 kautta La Ligassa pelannut Espanyol on voittanut Copa del Reyn neljä kertaa ja ollut nykyistä Eurooppa-liigaa edeltävän UEFA Cupin kakkonen kahteen otteeseen.

Joukkueen kapteeni Javi López pyysi anteeksi seuran kannattajilta, kun Espanyolin putoaminen Segundaan varmistui.

− Pyydän anteeksi kaikilta faneiltamme sitä, mitä he ovat joutuneet käymään läpi. Nämä olivat vaikeita hetkiä meille kaikille, tällä kaudella mikään ei onnistunut, López pahoitteli.

Espanyol on pelannut seurahistoriansa aikana 80 kautta La Ligassa päätasolla ja vain neljä kautta Segundassa. Siksi Espanyolin pelaaminen ensi kaudella kakkostasolla on poikkeuksellista.

− Haluan myös kiittää faneja siitä, että vaikkemme pelanneet hyvin, he ovat aina olleet tukenamme. Olemme pahoillamme, mutta olemme myös varmoja, että palaamme pääsarjaan vahvempina, López jatkoi.

La Ligan kautta on jäljellä Espanyolin osalta kolme peliä. Muiden putoajien paikalla ovat tällä hetkellä Mallorca ja Leganés, joiden molempien tilanne on todella tukala.

Espanyol ei varmasta putoamisestaan huolimatta halunne päättää kautta tappioputkessa. Seura on hävinnyt nyt kuusi peliä perättäin.

Jäljellä on vielä ottelut Eibaria, Valenciaa ja Celta Vigoa vastaan. Sen jälkeen alkaa valmistautuminen ensi kauteen Segundassa.

− Otamme kaiken syyn niskoillemme, sillä olemme vastuussa putoamisesta. Me siellä kentällä pelaamme, kapteeni López myönsi.

Lähde: Sport