La Ligan hännänhuippu Espanyol on erottanut tehtävästään päävalmentajansa Abelardo Fernándezin. Seura tiedotti Abelardon potkuista perjantai-iltana. 50-vuotiaan Abelardon lisäksi lähtöpassit saivat valmennustiimiin kuuluneet Tomás Hervas ja Iñaki Tejada.

Abelardo ehti hoitaa tointa puolisen vuotta aloitettuaan Espanyolin valmentajana joulukuussa. Hän valmensi seuraa kaikkiaan 17 ottelussa.

Ratkaisu oli Espanyolille tältä kaudelta kovin tuttu, sillä valmentajanvaihdos on jo neljäs saman kauden aikana. Kesällä joukkueen valmentajana aloittanut David Gallego sai kenkää lokakuussa, ja hänen paikkansa ottanut Pablo Machín joulukuussa.

Espanyol nimitti uudeksi valmentajakseen lauantaiaamuna seuran urheilujohtaja Francisco Rufeten. 43-vuotiaan Rufeten on määrä valmentaa Espanyolia kauden loppuun saakka. Rufete pelasi itse Espanyolissa vuosina 2006-2009. Valmennuspesti on miehen uran ensimmäinen.

[readmore from=Espanyol]

Rufete vetää ensimmäiset harjoitukset Espanyolille tänä iltana. Ensimmäinen ottelu on jokseenkin kovin mahdollinen, sillä sunnuntain myöhäisillassa Espanyol isännöi Real Madridia, joka on voittanut kaikki koronatauon jälkeiset ottelunsa.

Espanyolin tilanne La Ligassa on erittäin tukala. Kauteen vahvasti satsannut barcelonalaisjoukkue on ollut vaikeuksissa koko kauden, ja nyt sillä on putoamisviivaan takamatkaa jo kahdeksan pistettä. Pelaamatta on enää seitsemän ottelua. Neljästä koronatauon jälkeisestä ottelustaan Espanyol on saanut neljä pistettä.