Espanjasta käsin: Isco ajautuu ongelmasta toiseen – salaisten ystävien Madridin derby lähestyy

© Kuva: Getty Images

VALENCIA/MADRID. La Ligan viikkokatsauksessa Valencian-kirjeenvaihtajamme Tuukka Ikkeläjärvi käy läpi espanjalaismedian suurimpia puheenaiheita. Tällä viikolla keskitytään Iscoon ja lauantain Madridin derbyyn.

Iscon mietteet Twitterissä herättivät mielipiteitä Espanjassa

Iscon rooli Real Madridissa on jäänyt Santiago Solarin alaisuudessa olemattomaksi.

Solari on osoittanut jo kuukausien ajan, ettei luota málagalaistaituriin varsinkaan avauskokoonpanossa. Viikolla Isco ei pelannut minuuttiakaan Barcelonaa vastaan Copassa, eikä edes lämmitellyt kentän reunassa.

On siten varsin luonnollista, että Isco on pettynyt saamaansa rooliin. Real Madridin ja Espanjan A-maajoukkueen entinen pelaaja Rubén de la Red kommentoi Iscon tilannetta julkisesti.

– Real Madrid ei odota ketään. Joukkueen jokainen pelaaja on sen verran hyvä, että heikommin esiintyvä pelaaja ohitetaan välittömästi, de la Red totesi medioille.

Isco vastasi pikaisesti Twitterissä de la Redille.

– Olen täysin samaa mieltä de la Redin kanssa, mutta silloin kun et saa samanlaisia mahdollisuuksia kuin joukkuetoverisi, asiat muuttuvat. Silti jatkan työntekoa ja taistelua saadakseni näyttöpaikkoja, Isco kertoi.

Solari pudisteli päätään lehdistötilaisuudessa kuultuaan Iscon viestistä.

– Niin.. joukkue on se, jonka on oltava huomion keskipisteenä, Solari viittasi siihen, että joukkue on aina yksittäistä pelaajaa suurempi.

Iscon tilanne on saanut kummallisia piirteitä Solarin alaisuudessa. Espanjalainen on jatkuvasti jonkinlaisissa ongelmissa.

Viime viikonloppuna Isco ei suostunut kättelemään Real Madridin legendaarista delegaattia Chendoa. Isco korjasi tilanteen niin ikään Twitterissä lähettämällään viestillä. Viikkoa aiemmin Isco tykkäsi twiitistä, jossa kritisoitiin ja haukuttiin Solaria. Joulukuussa Isco suuttui Real Madridin kannattajille Bernabéulla.

Marcan toimittajan Felipe del Campon vertaus on osuva.

– Isco on kuin nyrkkeilijä, joka lyö mielikuvitusvastustajia etsiessään happea.

El derbi madrileño – ystävät vastakkain

Atlético isännöi Real Madridia Metropolitanolla lauantaina. Kentällä on toisilleen tuttuja vastustajia valtavasti, mutta myös valmentajat tuntevat toisensa.

Diego Simeone ja Solari ovat keskenään ystäviä. AS:n mukaan kaksikko tapasi toisensa vuosikausien ajan niin Argentiinassa kuin Madridissa – jopa viikottain – puhuakseen jalkapallosta. Niin argentiinalaisesta, espanjalaisesta kuin kansainvälisestäkin. Vain harvat ja valitut pääsivät Simeonen ja Solarin illallisille mukaan.

Simeone valmensi Solaria San Lorenzossa. Kaksikko oli myös samaan aikaan Argentiinan A-maajoukkueessa.

Tänä päivänä on kuitenkin luonnollista, etteivät valmentajat puhu keskinäisistä väleistään sen tarkemmin julkisuudessa, sillä kumpikin valmentaa vastustajan paikallisvastustajaa.

Lauantaina kaksikko kohtaa toisensa ensimmäistä kertaa valmentajina. Kyseessä on varmasti erityinen jälleennäkeminen – ellei kaksikko ole jatkanut kiivaita jalkapallokeskusteluitaan Madridin pimeillä kujilla kuluneiden kuukausien aikana medialta piilossa.

Sitähän ei voi kukaan tietää, sillä kyseessä on kaksi argentiinalaista miestä.

Tuukka Ikkeläjärvi, Valencia/Madrid
https://twitter.com/tuukka_21

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää