Espanjan ilonaiheet olivat vähissä torstaisessa MM-karsinta-avauksessa, jossa se jäi kotikentällään 1-1-tasapeliin Kreikan kanssa. Joka tapauksessa päivästä tuli hyvin merkittävä kahdelle suurlupaukselle, 18-vuotiaalle Pedrille ja 20-vuotiaalle Bryan Gilille, sillä molemmat suorittivat A-maajoukkuedebyyttinsä tullessaan kentälle pelin 64. minuutilla. Gilistä tuli samalla kaikkien aikojen ensimmäinen pikkuseura Eibarin maajoukkuepelaaja.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Dos debutantes con España:
Bryan Gil (20 años y 42 días)
Pedri (18 años y 120 días)

Bryan Gil es el primer futbolista del Éibar que juega con España.

Barcelonan keskikenttäpelaaja Pedri nousi korkealle myös historiatilastoissa, sillä hänestä tuli Espanjan maajoukkuehistorian kuudenneksi nuorin debytantti. Listan kolmospaikalla komeilee myös nykyinen maajoukkuetoveri Ansu Fati, joka oli debytoidessaan 17 vuotta ja 308 päivää vanha.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Debutantes más jóvenes con España:
Pedro Regueiro (17 años y 161 días)
Zubieta (17 años y 284 días)
Ansu Fati (17 años y 308 días)
Guillermo Eizaguirre (18 años y 2 días)
Bojan (18 años y 13 días)
Pedri (18 años y 120 días)

Näin valmentaja Luis Enrique kommentoi kahden debytantin suoriutumista ottelussa noin puoli tuntia kestäneen iltapuhteensa aikana:

– Bryan pelasi erittäin hyvin ja sai tilaisuuden päästä maalipaikkaan. Tiesimme jo, mitä hän tuo Eibarille. Hän pytyy hyvin horjuttamaan vastustajan kenttätasapainoa.

– Pedrille pantiin miesvartiointi. Hänen osansa oli siksi vaikeampi kuin Bryan Gilillä. Molemmat saavat kyllä tilaisuuksia pukeutua maajoukkuepaitaan jatkossakin, valmentaja lupaili.

Barcelonassa tällä kaudella vahvasti läpilyönyt Pedri harmitteli luonnollisesti tasapeliin jäämistä debyytissään.

[readmore from=Pedri]

– Olisin halunnut debytoida toisella tavalla, mutta on tämä silti unelma. Olen debyyttiini tyytyväinen, mutta en tasapeliin. En pelannut kovin hyvin, koska kentällä ei ollut paljon tilaa. Olen iloinen myös Bryanin puolesta.

– Pelistämme puuttui sujuvuus. Vähän korkeammalla rytmillä olisi sujunut paremmin. Olisimme voineet tehdä puolenvaihtoja ja käyttää laitoja enemmän avataksemme tiloja. Emme osanneet tehdä sitä. Tämä ottelu täytyy unohtaa heti, ja seuraavissa otteluissa hakea kaikin keinoin voittoa, Pedri analysoi korkealla itseluottamuksella.

Lähde: AS

Kaikki MM-karsintaottelut katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa sekä tärkeimmät ottelut V Sport -kanavilla.