Espanjan maajoukkue selvitti EM-karsinnat komeasti tappioitta, mutta sen jälkeen myllerrystä onkin riittänyt. Karsinnat vetänyt Robert Moreno sai väistyä valmentajan paikalta, kun maaliskuussa tehtävänsä jättänyt Luis Enrique halusi palata töihin.

Morenolle ei löytynyt sijaa myöskään Luis Enriquen taustatiimistä, toisin kuin koko muulle valmennusryhmälle. Ratkaisu on herättänyt melkoisesti kummastusta, sillä Moreno ja Luis Enrique ovat pitkäaikaisia työtovereita ja olivat läheisiä ystäviä.

Ratkaisun jälkipuinti on kiinnostanut espanjalaismediassa suuresti, ja viime aikona keskustelun keskiöön on noussut molempien medialle antamat kommentit välirikon syistä. Ensin Luis Enrique harmitteli julkisesti Morenon ”epälojaaliutta” häntä kohtaan. Luis Enriquen mukaan Moreno halusi vetää vielä ensi kesän EM-kisat ja siirtyä vasta sitten taustalle.

Moreno kertoi oman versionsa tapahtumista torstaina (lue lisää). Hänen mukaansa hän oli koko ajan tukenut entistä esimiestään ja ollut valmis astumaan kakkosvalmentajaksi, jos Luis Enrique haluaisi palata puikkoihin. Moreno totesi, ettei hän käsitä, mistä syystä Luis Enrique ei häntä enää tiimiinsä halua. Morenon mukaan miehet tapasivat myös kerran aiemmin ennen Luis Enriquen ainoaksi kertomaa kohtaamista 12. syyskuuta.

[readmore from=Espanja]

Espanjalaislehti AS kysyi jalkapallon seuraajilta, kumman versiota tapahtumista he pitävät uskottavampana. Tulos oli selkeä. Peräti 82 prosenttia vastaajista uskoi Morenon kertomusta mieluummin. Vastaajia oli kaikkiaan 34 166. Se merkitsee, että reilut 28 000 vastaajaa arvelee Luis Enriquen valehdelleen.

Luis Enrique aloittaa työt Espanjan päävalmentajana 1. tammikuuta. Aika näyttää, onko joulukuu tarpeeksi pitkä aika antaa pölyn laskeutua. Uusvanhan valmentajan töihinpaluu voisi joka tapauksessa tapahtua helpommissakin olosuhteissa.