Espanja jyräsi vakuuttavasti tappioitta ensi kesän EM-turnaukseen, mutta maajoukkueen johdossa on ollut viime päivinä myrskyisää. Valmennusvastuussa karsintojen ajan ollut Robert Moreno sai väistyä päivän viimeisen karsintapelin jälkeen, kun jalkapalloliitto palautti päävalmentajan tehtävään Luis Enriquen. Luis Enrique oli jättänyt toimensa maaliskuussa omasta aloitteestaan, kun hänen 9-vuotias Xana-tyttärensä sairastui vakavasti. Tytär menehtyi elokuun lopussa luusyöpään.

Keskiviikkona Luis Enrique kertoi medialle Morenon jättämisen pois valmennustiimistä johtuvan siitä, että hän ei osoittanut lojaaliuttaan päävalmentajalle ja pitkäaikaiselle työtoverilleen. Luis Enriquen mietteitä voi lukea lisää täältä.

Torstaina on puolestaan Robert Morenon vuoro astua esiin. Moreno puhuu medialle lehdistötilaisuudessa kello 19.30 Suomen aikaa.

Mundo Deportivon mukaan Morenon lähipiiriin kuuluva henkilö kommentoi jo Cadena Serin haastattelussa, että Moreno ja Luis Enrique tapasivat myös aiemmin, ennen Luis Enriquen ainoaksi väittämää tapaamista 12. syyskuuta. Lähteen mukaan tuossa tapaamisessa Luis Enrique kehui Morenon tekevän maajoukkueen johdossa erinomaista työtä. Moreno puolestaan toisti tuolloin olevansa valmis astumaan sivuun, jos Luis Enrique haluaa palata maajoukkueen luotsiksi.

El Español korostaa myös artikkelissaan tarinoiden eroja. Morenon lähipiirin mukaan Luis Enriquen sijainen siis oli valmis siirtymään kakkosvalmentajaksi ”Luchon” palatessa puikkoihin, kun Luis Enrique puolestaan väitti Morenon haluavan palata kakkoseksi vasta EM-kisojen jälkeen. El Español arvelee Luis Enriquen väittämän ”epälojaaliuden” perustuvan lähinnä kahteen asiaan.

[readmore from=Espanja]

Ensimmäinen, ja oletettavasti tärkein näistä, on pelaajavalinnat. Moreno nosti maajoukkueen mukaan useita uusia kasvoja ja teki edeltäjästään poikenneita pelaajavalintoja. Kenties tärkein näistä on se, että Moreno teki Chelsean Kepa Arrizabalagasta ykkösvahtia, kun Luis Enriquen luottotorjuja oli ollut Manchester Unitedin David de Gea. Sekään ei ollut Luis Enriquen mieleen, että Moreno peluutti oikeana laitapuolustaja Jesús Navasia luottopelaaja Dani Carvajalin sijaan.

Luis Enriquetä ärsytti väitetysti myös Morenon läheinen ja avoin kanssakäyminen median kanssa. Luis Enrique oli pitänyt lehdistön suhteen suljetumpaa ja etäisempää linjaa, ja Moreno tiedotti hänen mielestään maajoukkueen tilanteesta turhankin avoimesti.