Espanjan maajoukkue on totuttu näkemään Real Madridin ja Barcelonan pelaajien temmellyskenttänä, mutta viime aikoina tilaisuuksia ovat saaneet lukuisat muidenkin seurojen pelaajat. La Liga -jättien avainpaikoilla on luonnollisesti useita ei-espanjalaisia pelaajia, ja samalla La Rojan riveihin on noussut lukuisia pelaajia ulkomaisista seurajoukkueista.

Silti vielä koskaan Espanjan maajoukkuehistoriassa ei oltu nähty niin harvinaista avauskokoonpanoa kuin lauantaisessa 1-1 -tasapeliin päättyneessä Norja-ottelussa. Espanjan A-maajoukkueen historia alkoi vuonna 1920, joten pelejä on kertynyt jo 699 yhteensä 99 vuoden ajalta. Silti vielä koskaan ei oltu pelattu ottelua, jossa kaikki Espanjan avauksen 11 pelaajaa edustivat yhtätoista eri seuraa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
‼️El XI inicial de hoy de España 🇪🇸 es HISTÓRICO‼️

Tras 699 partidos (a lo largo de 99 años), España juega POR PRIMERA VEZ con 11 jugadores titulares que pertenecen a 11 clubes diferentes.

Arsenal
Atleti
Chelsea
Barça
Psg
Madrid
Real Sociedad
Sevilla
Napoli
Valencia
Villarreal

memedeportes

@memedeportes
España salió ante Noruega con un once histórico memedeportes.com/futbol/espana-…

Espanjan avauskokoonpanon pelaajista neljä edusti ulkomaisia seuroja: Chelsean maalivahti Kepa, PSG:n laitapuolustaja Juan Bernat, Napolin keskikenttäpelaaja Fabián Ruíz ja Arsenalin Dani Ceballos. Ainoa Barcelonan pelaaja avauksessa oli Sergio Busquets ja ainoa Real Madridin pelaaja Sergio Ramos.

Lisäksi historialliseen avauskokoonpanoon mahtuivat Sevillan Jesús Navas, Villarrealin Raúl Albiol, Atlético Madridin Saúl Ñiguez, Valencian Rodrigo ja Real Sociedadin Mikel Oyarzabal.

Historiaa ottelussa tehtiin myös sen puolesta, että Espanjan kapteeni Sergio Ramos nousi yksin Espanjan kaikkien aikojen maaottelutilaston kärkeen.