Espanja otti keskiviikkona elintärkeän voiton alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa. Avausottelunsa Italialle hävinnyt La Rojita kukisti Belgian 2-1 ja säilytti jatkomahdollisuutensa.

Espanja siirtyi johtoon jo 7. peliminuutilla Dani Olmon maalilla, mutta Belgian tasoitus syntyi tästä vain reilua varttia myöhemmin. Osuman viimeisteli Anderlechtin puolustaja Sebastiaan Bornauw.

Toisen jakson alkajaisiksi Pablo Fornals korvasi kentällä avausmaalin alustaneen Carlos Solerin, ja nousikin lopulta ottelun ratkaisijaksi. Villarrealista West Hamiin siirtyvä keskikenttäpelaaja teki 89. minuutilla komean maalin, joka takasi Espanjalle tuikitärkeän voiton. Fornals sai pallon noin 30 metrissä, eteni rangaistusalueen rajalle ja sijoitti pallon taka-alanurkkaan.

– Tämän turnauksen teema on taistelu ja loppuun asti kestäminen. Joskus pelit ratkaistaan 30. minuutilla, ja joskus viimeisellä kymmenminuuttisella, Fornals totesi pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Meidän täytyy nyt jatkaa työntekoa, tehdä parhaamme seuraavassa pelissä ja sen jälkeen rukoilla. Jatko ei saa jäädä meistä kiinni.

Espanjalla on voiton myötä edelleen mahdollisuus jatkopaikkaan, jos se voittaa lauantaina Puolan. Mikäli Italia kukistaa samaan aikaan Belgian, päätyvät Italia, Espanja ja Puola tasapisteisiin, ja tällöin vertailtaisiin keskinäisten maalieroja. Espanjan olisi siis parasta kukistaa Puola varmuuden vuoksi ainakin kahdella maalilla. Toki parhaana lohkokakkosenakin voi turnauksen välieriin ja ensi vuoden Tokion olympiakisoihin selviytyä.