Espanjan A-maajoukkueen päävalmentaja Luis Enrique oli erittäin tyytyväinen suojattiensa esitykseen Sveitsiä vastaan. La Roja kukisti lauantaina Sveitsin Nations Leaguessa 1-0 Mikel Oyarzabalin maalilla.

Ottelun ainokainen syntyi vartin kohdalla, kun Mikel Merino pääsi väliin Sveitsin maalivahdin Yann Sommerin syöttöön ja Oyarzabal laittoi irtopallon sisään. Osuma näytti pahalta Sveitsin kannalta, mutta Enriquen mielestä maali oli ennemminkin seurausta Espanjan hyvästä prässistä kuin vieraiden toilailusta.

– Se ei ollut heidän mokansa, vaan Espanjan prässin mahtava onnistuminen, kommentoi Enrique Goalin mukaan.

– Tämä oli iso voitto joukkueellemme. Muistan Sveitsin saaneen vain yhden selkeän tekopaikan, kun taas me olisimme voineet ratkaista ottelun monissa tilanteissa, mutta se ei ole helppoa.

– Tässä esityksessä ei ollut mitään, mistä en olisi pitänyt. Sveitsin kaltaisen, kolmella topparilla ja kahdella puolustavalla keskikenttäpelaajalla pelaavan, joukkueen prässääminen on hankalaa.

– Olen myös ylpeä pelin loppuhetkistä. Toisinaan olemme vetäytyneet alas, mutta tänään teimme juuri toisin. Jatkoimme hyökkäämistä, jotta vastustaja ei päässyt paikoille.

Espanja on nyt pelannut 15 maaottelua putkeen tappioitta. Se kohtaa tällä maaottelutauolla vielä Ukrainan vieraskentällä Nations Leaguessa tiistaina.