Luis Enrique piti keskiviikkona ensimmäisen lehdistötilaisuutensa Espanjan A-maajoukkueen tuoreena päävalmentajana.

Espanjan jalkapalloliitto tiedotti viime viikolla Enriquen palaavan rooliinsa. Enrique astui sivuun A-maajoukkueen peräsimestä kesäkuussa henkilökohtaisten syiden vuoksi. Luotsin 5-vuotias tytär sairasti syöpää ja menehtyi elokuun lopussa.

Jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales lupasi silloin Enriquelle, että tämä voisi palata A-maajoukkueen päävalmentajaksi milloin tahansa. Enriquen korvasi Robert Moreno, joka siivitti Espanjan ensi kesän EM-lopputurnaukseen karsintalohkonsa voittajana. Moreno sai potkut roolistaan EM-karsintojen viimeisen ottelun jälkeen.

Moreno toimi aiemmin Enriquen apuvalmentajana Espanjan A-maajoukkueen lisäksi myös Barcelonassa. Moreno sanoi syyskuussa astuvansa ilomielin sivuun A-maajoukkueen päävalmentajan paikalta, jos Enrique haluaisi palata tehtäväänsä. Moreno tiettävästi kuitenkin suuttui, kun Enrique halusikin palata työhönsä.

Moreno ei jatka Enriquen kakkosvalmentajana maajoukkueessa, sillä kaksikon välit ovat rikki.

– Minä olen yksin vastuussa siitä, ettei Robert Moreno jatka valmennusjohdossa. Ei kukaan muu. Tapasimme 12. syyskuuta kotonani. Hän sanoi minulle haluavansa valmentaa EM-kisat ja palata sen jälkeen kakkosvalmentajakseni. Se ei yllättänyt minua ja näin sen tulevan, koska hän ei ollut ottanut minuun kertaakaan yhteyttä aiemmin näiden kuukausien aikana, Enrique totesi.

– Ymmärrän sen, koska hän on kunnianhimoinen ja se on vain hyvä asia, mutta hän on samaan aikaan epälojaali ja minulle se on suuri miinus. En halua sellaisia ihmisiä valmennusryhmääni. Sanoin hänelle olevani kunnossa ja halukas palaamaan A-maajoukkueen peräsimeen, mutta kerroin, etten halua häntä valmennusryhmääni.

– 20-30 minuuttia kestänyt tapaaminen päättyi ystävällisissä merkeissä. Soitin kaikille valmennusjohtoon kuuluville jäsenille ja toivoin, etteivät he ymmärtäisi väärin sanomisiani. En koskaan soittanut jalkapalloliitolle, enkä pyytänyt ketään tekemään sitä puolestani.