Lehdistötilaisuuden kysymykset koskivat odotetusti pääosin Jordi Albaa, kun Luis Enrique asettui mikrofonien eteen.

Aiheena oli Espanjan maajoukkue marraskuun maaotteluihin. Alba on nyt ensimmäistä kertaa mukana Enriquen aikakaudella (katso tästä koko joukkue).

Espanjalaismediassa on pidetty julkisena salaisuutena Enriquen ja Alban välirikkoa, joka syntyi jo keväällä 2017. Tuolloin Enrique valmensi Barcelonaa ja penkitti Alban useaan otteeseen.

Syksyn mittaan paine Enriquetä kohtaan on kasvanut suureksi jopa madridilaismediassa. On ihmetelty, miten huippuvireinen Alba ei ole mahtunut maajoukkueeseen.

– Minun ei tarvitse perustaa päätöksiäni yleiseen mielipiteeseen, Enrique sanoi lehdistölle.

– Tässä maailmassa päätösten tekeminen on hyvin monimutkaista. Ei Jordi Alban suhteen ole tapahtunut mitään käänteentekevää.

– Mikään ei ole muuttunut. Minulla ei ole mitään henkilökohtaisia ongelmia yhdenkään pelaajan kanssa. Ei tässä ole ollut mitään puheluita tai vastaavaa.

– Kun mietitään, keitä kutsutaan mukaan, pelaamisen taso ei ole ainoa asia joka merkitsee. Siitä Jordi Albankin kohdalla on ollut kyse.

[readmore from=Barcelona]

Alba pääsee saman tien kapteenistoon.

– Hän on yksi kapteeneistamme, koska hänellä on kolmanneksi eniten maaotteluita. Siitä huolimatta ei tätä tarvitse ylianalysoida. Pelaajia kutsutaan kun heitä kutsutaan.

– Aion tervehtiä häntä ja toivottaa hänet tervetulleeksi. Sama koskee kaikkia uusia kasvoja. Minun tehtäväni on tehdä päätöksiä, joihin eivät vaikuta henkilökohtaiset suhteeni pelaajiin. Pelaajien on se ymmärrettävä.

LUE MYÖS: Näkökulma: Paine kasvoi liian suureksi – Luis Enriquen oli pakko ottaa Jordi Alba mukaan

LUE MYÖS: Ihme on tapahtunut – Jordi Alba sai kutsun Espanjan maajoukkueeseen